2013-02-22 13:00:11
Φωτογραφία για Πώς το τσιμπολόγημα στο γραφείο μπορεί να μας προσθέσει μέχρι 3 κιλά!
Αν τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο, σκέφτεστε να απλώσετε το χέρι σας και να τσιμπήσετε ακόμα ένα μπισκότο ή ένα σακουλάκι πατατάκια, κάνοντας και ένα μικρό διάλειμμα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε!

Το να τρώτε μικρά μεν, μη υγιεινά σνακς δε στο γραφείο, θα σας κάνει να αλλάξετε νούμερο στα ρούχα σας και δυστυχώς η αλλαγή θα είναι προς τα πάνω, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.

Και τα περισσότερα από αυτά τα κιλά μένουν στην κοιλιά των γυναικών, ενώ δεν πάνε πίσω και οι άντρες που επίσης δεν «γλιτώνουν» την αύξηση του αριθμού που θα δουν στη ζυγαριά τους.

Η έρευνα που έγινε και μελέτησε τις συνήθειες των ανθρώπων που δουλεύουν έδειξε ότι κατά μέσο όρο τρώμε δυο σνακ την ημέρα, ενώ το 30% καταναλώνει τρία ακόμα και τέσσερα!

Οι γυναίκες παραδέχονται ότι τρώνε περισσότερο από τους άντρες, ενώ το 13% των εκπροσώπων τους γυναικείου φύλου ξεπερνούν τα τρία σνακ μέσα στην ημέρα.


Η έρευνα του «The Village Bakery» βρήκε ότι το να τρώει κάποιος λάθος τροφές για μεσημεριανό μπορεί να σημαίνει ότι γενικά δεν προσέχει τη διατροφή του και καταναλώνει ανθυγιεινές τροφές.

Τα μπισκότα είναι οι πιο διαδεδομένοι «ένοχοι», με 42% των… πεινασμένων να τα προτιμούν για την… καταπολέμηση της λιγούρας τους, σοκολάτα επιλέγει το 38%, τα πατατάκια το 32%, ενώ τα κέικ μόλις το 13%.

Και όσοι δουλεύουν σε γραφεία είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα! Λίγο ένα γλύκισμα που θα φέρει ένας συνάδελφος, λίγο το σακουλάκι που θα ανοίξει κάποιος δίπλα τους και η.. θερμιδική αμαρτία ξεκινά!

Μάλιστα, ένα 33% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υποκύπτουν στα γλυκίσματα για να αντιμετωπίσουν το στρες και το 22% λένε ότι χρειάζονται τη ζάχαρη για να είναι πιο παραγωγικοί και να μην τους καταβάλλει η μεσημεριανή υπνηλία που νιώθουν.

Η εν λόγω έρευνα έγινε σε 2000 Βρετανούς άντρες και γυναίκες και έδειξε αυτό που όλοι περίμεναν: μπορεί να καταναλώνουμε ό,τι καταναλώνουμε, μετά όμως ντρεπόμαστε για την… ατασθαλία μας! Και αυτό αποδεικνύεται αν σκεφτεί κανείς ότι στο τέλος της ημέρας το 24% του συνόλου των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με το πόσα σνακ κατανάλωσε, εκ των οποίων το 33% ήταν γυναίκες και το 20% άντρες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένας στους είκοσι εργαζόμενους σε γραφείο δήλωσε ότι κρύβει από τους υπόλοιπους συναδέλφους του όσα τρώει για να δίνει την εντύπωση ότι τρέφεται υγιεινά και προσέχει! Το ένα πέμπτο των γυναικών παραδέχεται ότι μετά από λίγες ώρες έχουν ήδη μετανιώσει τη διατροφική τους παρασπονδία, ενώ στους άντρες που συμβαίνει το αντίστοιχο, δηλώνουν ότι το «σώζουν» πηγαίνοντας στο γυμναστήριο.

Δεν είναι λίγοι, δε, εκείνοι που δε θα χορτάσουν και με το σνακ που επέλεξαν και μέσα σε λίγες ώρες θα αναζητήσουν ξανά τροφή, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 35% για πόσους δουλεύουν σε γραφείο, εν αντιθέσει με το 14% των μη εργαζόμενων.

Μήπως τώρα είναι η ώρα να υπολογίσετε πόσα σνακ φάγατε εσείς σήμερα και να βρείτε και ένα τρόπο να… ελέγξετε τη λιγούρα σας;

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ