2013-02-22 03:32:02
Φωτογραφία για Προσφυγή κατά Γαλλίας και Λουξεμβούργου για μειωμένο ΦΠΑ στα e-books
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου για την... εφαρμογή μειωμένων επιπέδων φορολογίας στην πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books), που σύμφωνα με το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ παραβιάζουν τους κοινοτικούς κανόνες.

Από τον Ιανουάριο του 2012, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο έχουν καθορίσει μειωμένα επίπεδα ΦΠΑ στις πωλήσεις e-books, στο 7 και στο 3% αντίστοιχα. Σύμφωνα προς τους κανονισμούς της ΡΡ, οι κυβερνήσεις δικαιολογείται να εφαρμόζουν μειωμένη φορολογία μόνον σε περιορισμένο αριθμό αγαθών και υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν και τα έντυπα βιβλία, αλλά όχι όμως και τα ηλεκτρονικά.

«Η αδυναμία συμμόρφωσης προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία από τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο προκαλεί σοβαρή ανισορροπία στον ανταγωνισμό εις βάρος των εμπόρων στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ», τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν πως οι δύο χώρες έχουν παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία η Επιτροπή θα επιβάλλει πρόστιμα.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποδείξει πως ομοειδή αγαθά κι υπηρεσίες θα πρέπει να υπόκεινται στα ίδια επίπεδα φορολογίας και πως θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη οι τεχνολογικές πρόοδοι, ωστόσο οι νομοθετικές προτάσεις για την εφαρμογή νέων στρατηγικών για τον ΦΠΑ αναμένονται μόνον περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι κανονισμοί για τον ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2015 αναμένεται ότι θα θέσουν τέλος στην άνιση μεταχείριση μεταξύ εντύπων και ηλεκτρονικών βιβλίων, προσθέτει η Επιτροπή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ