2013-02-21 19:32:03
Φωτογραφία για ΑΕΚ: Φτου, και βγήκε, ο Ξενιάδης!
Επαψε να κρύβεται ο 49χρονος επιχειρηματίας, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» για το δανεισμό της ΑΕΚ: «Δικά μου είναι τα χρήματα, και σύντομα θα βάλω κι άλλα στην ομάδα». Τη μέθοδο της διάψευσης επέλεξε ο Α.Λιμοντζόγλου, το δράμα πολλών παικτών μετέδωσε ο Εβαλντ Λίνεν στην πατρίδα του.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "aek-live.gr", ο Βασίλης Ξενιάδης παραδέχεται ότι δικές του είναι οι 400.000 ευρώ που περιμένει η ΑΕΚ να μπουν στο ταμείο της, με τη μορφή δανεισμού: "Ναι, εγώ είμαι πίσω από την όλη ιστορία. Κι αυτά που έχω υποσχεθεί, θα γίνουν. Εχουμε απλώς ένα διαδικαστικό κόλλημα με τις τράπεζες, και σήμερα έφυγε από την Κίνα το έμβασμα με τα χρήματα. Την Δευτέρα θα μπουν τα χρήματα κανονικά στους λογαριασμούς που έχουμε συμφωνήσει. Τόσο καιρό, όλοι κοροϊδεύουν. Εγώ τώρα σας λέω επώνυμα ότι θα μπουν αυτά τα χρήματα στην ΑΕΚ, με ευνοϊκούς όρους για την ομάδα. Περιμένετε, και θα δείτε."


Υποσχέθηκε, επίσης, να προσθέσει άλλες 500.000 ευρώ στο λογαριασμό της Ενωσης: "Τετρακόσια αρχικά, και μισό εκατομμύριο στη συνέχεια. Περιμένετε, και θα δείτε".

Ο δε σύνδεσμος του Ξενιάδη με τη διοίκηση της ΑΕΚ, Ακης Λιμοντζόγλου, διέψευσε σήμερα ένα μέρος των διαλόγων του που δημοσίευσε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", ενώ κάνει λόγο περί κινεζικής εταιρίας, και όχι κυπριακής, στην οποία αναφερόταν επίμονα τις προηγούμενες ημέρες!

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

"Σχετικά με συνομιλίες μου που είδαν το φώς της δημοσιότητας με «συνομιλητή» έχω να δηλώσω τα εξής: δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί τέτοιου είδους επίθεση στο πρόσωπο μου, και ιδίως αυτή την χρονική στιγμή, αφού είναι γνωστό πως στην όλη υπόθεση υπήρξα εξουσιοδοτημένος της Κινέζικης εταιρίας, ΜΟΝΟ για να προτείνω και σε περίπτωση συμφωνίας με το ΔΣ να υπογράψω μία σύμβαση άτοκου δανείου με όρους ευνοϊκούς για την ΑΕΚ και χωρίς να έχω καμία φύσεως άλλη ευθύνη και ουσιαστικό ρόλο στην συγκεκριμένη συναλλαγή.

Είναι επίσης γνωστό σε όλους και περισσότερο σε αυτούς που με γνωρίζουν προσωπικά, πως είμαι Ενωσίτης όπως και όλη η οικογένεια μου και ό,τι πράττω είναι για το συμφέρον και τη σωτηρία της ομάδας μας , πράγμα που θα συνεχίσω να κάνω απαρέγκλιτα και στην υπόλοιπη ζωή μου.

Ουδέποτε έχω αναφερθεί σε πρόσωπα όπως όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη συνομιλία, και δηλώνω πως έχουν γραφτεί φράσεις και απόψεις που ουδέποτε εξέφρασα ή έγραψα. Ως εκ τούτου έχω αναθέσει στους νομικούς μου συμβούλους να εξετάσουν τυχόν ευθύνες και επιφυλάσσομαι έναντι παντός νομίμου δικαιώματος μου".

Από την άλλη, ο Εβαλντ Λίνεν συζήτησε σήμερα με τον Ανδρέα Δημητρέλο το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του (απογοητεύτηκαν, όπως ήταν φυσικό, βλέποντας να μην πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς τους το περιβόητο δάνειο...), κατάσταση που παρουσίασε με ακόμα πιο δραματικό τρόπο σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Frankfurter Rundschau».

"«Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, θα σβήσουν τα φώτα: Ελπίζουμε η ΑΕΚ να σωθεί οικονομικά. Ωστόσο αυτό εξαρτάται από τη βοήθεια ενός επενδυτή. Υπάρχει κάποιος, αλλά δεν έχει πάρει την ομάδα, γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρόικα να πληρώσει μέσα σε ένα χρόνο όλα τα χρέη προς την Εφορία, αντί να γίνει διακανονισμός για εξόφληση σε 3 ή 4 χρόνια, όπως ήταν το αρχικό πλάνο", φανέρωσε ο Γερμανός τεχνικός, πριν φτάσει σ'εκείνο που τον "πονάει" περισσότερο, τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα πολλών παικτών του:

«Οι περισσότεροι, είναι νεαροί σε ηλικία και έχουν υπογράψει πολύ μικρά συμβόλαια. Τόσο για αυτούς, όσο και για το προσωπικό της ομάδας, τα χρήματα που παίρνουν αρκούν ίσα-ίσα για να ζήσουν. Πολλοί παίκτες εισπράττουν 500-1.000 ευρώ το μήνα, χρήματα που συχνά ο σύλλογος δεν έχει να τους δώσει. Ελπίζουν τουλάχιστον να μπορεί η ομάδα να πληρώσει το ενοίκιό τους. Όμως κι αυτό είναι δύσκολο κάποιες στιγμές. Πολλοί φοβούνται πως θα χάσουν το σπίτι τους και αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο. Οταν έπιασα δουλειά στην ΑΕΚ, έπρεπε να καθιερώσω ένα κοινό πρωινό, γιατί κάποιοι παίκτες έρχονταν για προπόνηση με άδειο στομάχι. Ευτυχώς υπάρχουν εστιατόρια στα οποία οι παίκτες μπορούν να φάνε δωρεάν και υπάρχουν μέρη που μας προσκαλούν συχνά. Για όσους δεν μένουν κοντά στο προπονητικό κέντρο, είναι πρόβλημα ακόμη και το να έρθουν στην προπόνηση. Πρέπει να πληρώσουν 2,60 ευρώ στα διόδια, αλλά και η βενζίνη είναι πιο ακριβή εδώ σε σχέση με τη Γερμανία. Και δεν είναι μόνο αυτά"...
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ