2013-02-21 09:30:08
Φωτογραφία για Επιτυχημένη επιχειρηματικότητα χωρίς ή με ελάχιστο κεφάλαιο? Ναι.. 8 βήματα για την επιτυχία της.
Στη σημερινή περίοδο, όπου η εξεύρεση επιχειρηματικού κεφαλαίου -είτε από ίδιους, είτε από ξένους πόρους- αποτελεί ένα φυσικό περιορισμό, η διατύπωση μίας εναλλακτικής επιχειρηματικής πρότασης, μπορεί να αποτελέσει μία νέα προοπτική στις επιχειρηματικές δυνατότητες επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Η δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων με διατηρήσιμη κερδοφορία ήταν πάντοτε το ζητούμενο από κάθε επιχειρηματία. Βέβαια, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και με βαθμό δυσκολίας, εξαιρετικά υψηλό. Ωστόσο, δεν τα έχουν καταφέρει και λίγοι!

 

Στην Ελλάδα η εξεύρεση κεφαλαίου έχει μία υπερβολική σημασία στη συνείδηση των επιχειρηματιών. Αν όμως υποθέσουμε ότι έχουμε το κεφάλαιο, πόσοι από μας θα μπορούσαν να πείσουν ότι θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν, δημιουργώντας μία επιχείρηση με πραγματικές προοπτικές επιτυχίας και χαμηλό επενδυτικό ρίσκο; Η κατοχή της κατάλληλης γνώσης, η επιμονή και η αφιέρωση στην επιχειρηματική προσπάθεια είναι πολύ περισσότερο σημαντική. Όπως επίσης και η προετοιμασία για κάποιες αποτυχίες μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ζωτικής σημασίας.


Bασικές συμβουλές για τη επιχειρηματική επιτυχία με περιορισμένο ή καθόλου επιχειρηματικό κεφάλαιο:

1. Αναπτύξτε το πάθος και την αποφασιστικότητά σας

ο πάθος αποτελεί τη γενεσιουργό δύναμη της αποφασιστικότητας, του πιο σημαντικού παράγοντα για την επιτυχία. Βρείτε τα αντικείμενα εργασιών, που σας κάνουν να νοιώθετε περισσότερο παθιασμένοι και βελτιώστε την εκπαίδευσή και τις πρακτικές σας ικανότητες πάνω σ’ αυτά. Βρείτε τρόπους να βγάλετε λεφτά μέσα από το πάθος σας, αντί να περιμένετε από τα λεφτά να προκύψει το πάθος σας.

2. Να είστε προετοιμασμένοι να επαναεπενδύσετε στον εαυτό σας

Η ευελιξία στον επαναπροσδιορισμό του αντικείμενου εργασιών που θα έχετε επιλέξει, αποτελεί έναν καθοριστικής σημασίας παράγοντα. Στην περίπτωση που αποτύχετε σε ένα αντικείμενο, θα πρέπει να μπορείτε εύκολα να μεταπηδήσετε σε ένα άλλο, καθώς το οικονομικό περιβάλλον, οι συνήθειες  μεταβάλλονται πολύ γρήγορα.

3. Τεστάρετε τις ιδέες σας

Η προετοιμασία και ο σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας προτού αναληφθεί το οποιοδήποτε επιχειρηματικό ρίσκο. Όποια επιχειρηματική ιδέα επιλεγεί, θα πρέπει να βασίζεται στο σχεδιασμό. Δημιουργείστε εναλλακτικά επιχειρηματικά σχέδια και επιλέξτε αυτό που είναι το πιο κατάλληλο για εσάς. Προσομοιώστε το στην πραγματικότητα, σε βάθος τουλάχιστον ενός χρόνου και αν χρειαστεί διορθώστε το, ή προχωρήστε στην προσομοίωση της επόμενης επιχειρηματικής ιδέας. Μεροληπτήστε υπέρ της ιδέας με το χαμηλότερο κόστος.

4. Ξεκινήστε την επιχείρησή σας ενώ εργάζεστε ακόμη

Στην πραγματικότητα το 90% των επιχειρηματιών σταματούν από την εργασία τους πριν επιχειρήσουν. Καταρχήν, ποτέ δεν πρέπει να υπογράφετε συμβάσεις εργασίας με δεσμευτικούς όρους αναφορικά με την αποχώρησή σας. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα, εφόσον αποκτήσετε την απαραίτητη επιχειρηματική γνώση, να μετατρέψετε τη σύμβασή σας σε ημιαπασχόληση, ή ως εξωτερικός συνεργάτης. Το γεγονός αυτό θα σας επιτρέψει να μεταβείτε σιγά-σιγά στην επιχειρηματικότητα, κάτι που είναι καλό για την ψυχολογία σας, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας μέχρι να δυναμώσει η επιχείρησή σας.

5. Επιτρέψτε τη δημιουργικότητά σας να αντικαταστήσει το κεφάλαιο

Στραφείτε στα πιο βασικά: ελαχιστοποιείστε τις ανάγκες για ρευστότητα και γίνετε πιο επιθετικοί , μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής δημιουργικών ιδεών. Βάλτε τον πήχη ψηλά και δραστηριοποιηθείτε δυναμικά και συστηματικά για την επίτευξη των στόχων σας, με επιμονή και πείσμα, ως την επιτυχία. 

6. Συνδέστε την οικογένειά σας με την επιχείρηση σας (σύζυγο και παιδιά)

Δώστε τους την ευκαιρία να νοιώσουν το συναίσθημα της επιτυχίας της οικογενειακής επιχείρησης. Καθώς πρόκειται να χρησιμοποιήσετε χρήματα, χρόνο, ακόμα και την υγεία τους, σιγουρευτείτε πρωτίστως ότι συμφωνούν με τα σχέδιά σας. Η εργασία με την οικογένεια μπορεί να είναι εξαιρετικά διασκεδαστική.

7. Αντικαταστήστε το κεφάλαιο με σκληρή εργασία                                         

 Κάνοντας μία δουλειά που πραγματικά αγαπάτε, μπορείτε να επενδύσετε πολύ χρόνο σ’ αυτήν, χωρίς να νοιώθετε την ανάλογη κούραση και μάλιστα συχνά απολαμβάνοντάς την. 

8. Διατηρήστε την ισορροπία στη ζωή σας

Ζήστε ισορροπημένα, ακόμα και στην περίπτωση που ξεκινάτε μία δουλειά χωρίς ούτε ένα ευρώ. Χάνοντας την ισορροπία σας και την προοπτική σας στη ζωή, τα χάνετε όλα.

Read more: http://21dreamlife.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ