2013-02-20 16:27:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Πειρατικά ταξί κλέβουν τη δουλειά στους ταξιτζήδες
Kαζάνι που σιγοβράζει μοιάζουν οι οδηγοί ταξί, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο επάγγελμά τους, αφού, όπως τονίζουν, ο εμπαιγμός και ο ετσιθελισμός των αρμοδίων έχει φτάσει τον κόμπο στο κτένι και οδηγεί τους ίδιους στην επαγγελματική καταστροφή. Θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής προς τους χειρισμούς που γίνονται από τα αρμόδια τμήματα για τα προβλήματά τους, οι οδηγοί ταξί ετοιμάζονται να επανέλθουν δριμύτεροι με δυναμικές κοινοποιήσεις. Στις προτεραιότητες που θέτουν οι οδηγοί ταξί είναι τo σοβαρό πρόβλημα με το «σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό» που αντιμετωπίζουν με τα αστικά λεωφορεία (κόμιστρο και ωράριο) και το θέμα της πειρατείας που γίνεται σε βάρος των νόμιμων ταξί από διάφορα παράνομα ή μη δικαιούχα οχήματα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για πάταξη κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας.

Στα βασικά αιτήματα των οδηγών ταξί περιλαμβάνονται επίσης η παραχώρηση κάποιων αντισταθμιστικών μέτρων συνεπείας της οικονομικής κρίσης όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, των ασφαλιστικών τελών και των κοινωνικών ασφαλίσεων για τα αστικά ταξί, η παραχώρηση επιδοτημένου πετρελαίου κίνησης λόγω των συνεχών αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και η παροχή οικονομικών κινήτρων για απόσυρση των αδειών «Τ» για ταξί.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ-ΠΟΒΕΚ) Ντίνος Κωνσταντίνου τόνισε ότι αποτέλεσμα της αδιαφορίας για τροχοδρόμηση λύσεων, είναι η συνεχής διόγκωσή τους, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ