2013-02-20 13:53:06
Φωτογραφία για Τρείς Τουρκοκύπριοι στη φυλακή για μαφία πλαστών γάμων
Με εκατομμύρια να διοχετεύονται λαθραία στα κατεχόμενα Ένας Τουρκοκύπριος δικηγόρος ονόματι Τεβφικ Σουλειμαν του δικηγορικού γραφείου Souleiman GA Solicitors στο Πάλμερς Γκριν και τρείς συνεργάτες του(οι δύο και αυτοί Τουρκοκύπριοι) καταδικάστηκαν σε φυλάκιση συνολικά σε 35 χρόνια για απάτη πλαστών γάμων.

Ο Σουλειμάν για 10 και οι άλλοι δύο από 9 χρόνια και ο τρίτος για 6 χρόνια και 9 μήνες, στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μαφία διευθέτησης εικονικών γάμων στη Βρετανία. Ως αποτέλεσμα της οποίας 2,000 παράνομοι μετανάστες εξασφάλισαν με πλαστά χαρτιά διαμονή στη Βρετανία, ενώ η σπείρα κέρδισε 20 εκατομμύρια λίρες από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ντέιλι Μέιλ πολλοί ήσαν εγκληματίες καριέρας από την Αλβανία, ύποπτοι για φόνους, εμπορία ναρκωτικών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πιστεύεται η σπείρα δρούσε πάνω σε «εμπορική βάση» εδώ και 8 χρόνια, από το 2004.


Ο δικαστής του Κακουργοδικείου John Bevan QC είπε μεταξύ άλλων πως « οι δικηγόροι φέρουν μεγάλη ευθύνη για τον σεβασμό της Δικαιοσύνης και αν οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστεύονται την εγκυρότητα των δικηγόρων ποίους θα πρέπει να εμπιστεύονται;».

Εγκληματίες πλήρωναν την εταιρία Souleiman GA, σχεδόν £14,000 για να τους διευθετούν γάμους με γυναίκες που μετέφερναν από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Ντέιλι Μέιλ η μαφία αυτή επέτρεψε σε επικίνδυνους εγκληματίες να δρουν ελεύθερα από τη Βρετανία. Ορισμένοι καταζητούνται για σοβαρά εγκλήματα στην Αλβανία ενώ άλλοι είναι ύποπτοι για φόνο και ερευνώνται στην Βρετανία.

Οι καταδικασθέντες, τρείς Τουρκοκύπριοι και ένας από το Αζπεκιστάν, χρησιμοποιούσαν τα λεφτά για πλουσιοπάροχη ζωή, να αγοράσουν περιουσίες στο Βόρειο Λονδίνο και ακριβά αυτοκίνητα όμως η αστυνομία πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος των λεφτών διοχετεύθηκε λαθραία στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η βρετανική αστυνομία ξεσκέπασε την μαφιόζικη αυτή σπείρα ως αποτέλεσμα της σύλληψης άλλης αλβανικής μαφίας ναρκωτικών και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο Λονδίνο.

Οι δύο Αλβανοί που συνελήφθηκαν σχεδίαζαν να πλυμμηρίσουν την Βρετανία με κοκαίνη ύψους £900 εκ όμως το πλοίο που κουβαλούσε τα ναρκωτικά εντοπίστηκε και συνελήφθηκε στις ακτές της Ισπανίας το 2009. Αργότερα τα δύο αδέλφια Αλβανοί, φυλακίστηκαν όμως οι έρευνες αποκάλυψαν ότι οι γάμοι τους είχαν διευθετηθεί από το δικηγορικό γραφείο Σουλειμάν GA Solicitors από το λογαριασμό του οποίου διακινούνταν εκατομμύρια λίρες και έτσι η Αστυνομία κατάφερε να ξεσκεπάσει τις παράνομες δραστηριότητές τους.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ