2013-02-20 11:38:03
Φωτογραφία για Πετούσε με τη Φερράρι στα 213 χιλιόμετρα
Οδηγούσε όχι απλώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά πετούσε κυριολεκτικά στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, αφού το ραντάρ της Αστυνομίας κατέγραψε ταχύτητα 213 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας που οδηγούσε την κόκκινη Φερράρι δεν παραδέχθηκε ενοχή, αλλά κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της υπέρβασης του ανώτατου ορίου ταχύτητας που είναι 100 χιλιόμετρα, και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας του επέβαλε πρόστιμο €1.200, του στέρησε το δικαίωμα οδήγησης για τρεις μήνες και διέταξε επίσης την εγγραφή έξι βαθμών ποινής στην άδεια οδηγού του.

Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Άννη Πανταζή απέφυγε την επιβολή ποινής, αφού πείστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Παπαδόπουλο ότι ο κίνδυνος επανάληψης του ίδιου αδικήματος είναι απομακρυσμένος. Στην απόφαση της η Δικαστής τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ως μεσήλικας, οικογενειάρχης και πατέρας δύο εφήβων, με καθαρό παρελθόν, έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του αδικήματος στο οποίο περιέπεσε. Επίσης στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη η έλλειψη μαρτυρίας για το πόσο μακρά ήταν η πορεία του αυτοκινήτου του κατηγορούμενου με την πιο πάνω ταχύτητα.


Η κ. Πανταζή επεσήμανε παράλληλα στην απόφαση της ότι όσο ασφαλείς και αν είναι οι συνθήκες του αυτοκινητόδρομου, ένας οδηγός που αναπτύσσει ταχύτητα υπερδιπλάσια του επιτρεπτού είναι αμφίβολο αν διατηρεί την ικανότητα να ελέγξει το όχημα του σε περίπτωση που εκδηλωθεί ο παραμικρός κίνδυνος στην πορεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή του αδικήματος η κίνηση στο δρόμο ήταν πολύ αραιή. Για την Κατηγορούσα Αρχή εμφανίστηκε η Δημόσια Κατήγορος Φρόσω Κακούρη.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ