2013-02-20 11:27:03
Φωτογραφία για Από το Φεστιβάλ Βερολίνου, στα Όσκαρ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τελείωσε την Κυριακή και χάρισε τη Χρυσή Άρκτο στη Ρουμανία και το “Child’s Pose” του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ.

Ταινίες με άφθονο σεξ –αποδεικνύουν ότι είναι περισσότερο επιρροή πάρα μόδα τελικά, το συμπέρασμα ότι το σινεμά είναι πλέον κατά βάση ψηφιακό, η αναπάντεχη επιλογή της γυναίκας ως κυρίαρχο θέμα του Φεστιβάλ, ενδιαφέρουσες αλλά και αδιάφορες πρεμιέρες, η αξιοπρεπέστατες ελληνικές εμφανίσεις. Μετά την εναλλακτική Berlinale, σειρά έχει βέβαια ένας πιο “mainstream” θεσμός βραβείων, τα Όσκαρ.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, η πολυαναμενόμενη τελετή θα πραγματοποιηθεί για 85η φορά, με παρουσιαστές τον Σεθ ΜακΦάρλεϊν και την Εμα Στόουν. Το “Lincoln” του Στίβεν Σπίλμπεργκ έφτασε τις 12 υποψηφιότητες. «Η Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες ενώ το “Silver Linings Playbook” του Ντέιβιντ Ο Ράσελ 8. Ομοίως και οι «Άθλιοι» του Τομ Χούπερ ενώ το “Argo” άγγιξε τις 7. Η Κάθριν Μπιγκελοου με το “Zero Dark Thirty”, o Κουέντιν Ταραντίνο με τον “Django” και ο Σαμ Μέντες με το “Skyfall”, συγκέντρωσαν 5 ενώ το “Amour” του Μίκαελ Χάνεκε 4.


Τα στοιχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και η κούρσα φαίνεται πως είναι αρκετά σκληρή μιας και οι περισσότερες ταινίες παίζουν με πολύ δυνατά χαρτιά. Ο Ντάνιελ Ντει Λούις είναι ο επικρατέστερος νικητής για την ερμηνεία α’ ανδρικού ρόλου. Η συγκλονιστική του ερμηνεία ως ο αγαπημένος Πρόεδρος των Η.Π.Α Λίνκολν κέρδισε μέχρι στιγμής τις επιτροπές άλλων διαγωνισμών αλλά και το κοινό. Ωστόσο, οι συνυποψήφιοι του είναι όλοι πολύ καλοί και ο ανταγωνισμός θα συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Ακαδημία πάντως επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις και συχνά όχι τόσο ευχάριστες. Η απουσία του Λεονάρντο ντι Κάπριο από την πεντάδα είναι πλέον προκλητική ενώ ούτε ο Ταραντίνο -δυστυχώς, ούτε ο Χούπερ, ούτε ο Άφλεκ «παίζουν» για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Ο Χαβιέ Μπαρδέμ, αν και υπέροχος «κακός» στο “Skyfall”, δε διεκδικεί το Όσκαρ, όπως και η συμπρωταγωνίστρια του Τζούντι Ντεντς. Η «Άννα Καρένινα» θα κινηθεί στις τεχνικές κατηγορίες παρ΄όλο που είχε όλες τις προδιαγραφές να είναι υποψήφια σε περισσότερες. Παρά ταύτα, το περίφημο “Amour” συναγωνίζεται το Hollywood επί ίσοις όροις. Η πρωταγωνίστρια Εμανουέλ Ριβά δε, είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία υποψήφια στην ιστορία των Όσκαρ για α’ γυναικείο ρόλο καθώς είναι 86 ετών. Δύσκολη αναμέτρηση παραμένει ωστόσο η κατηγορία της σκηνοθεσίας μιας και τα ονόματα που επικρατούν είναι πολύ δυνατά –παρά τις απουσίες. Όσο για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, οι 9 υποψηφιότητες θα παλέψουν «στήθος με στήθος». Τι θα αποφασίσει η Ακαδημία; Η γκάμα είναι ευρεία. Από πολιτική πορτρέτο και μιούζικαλ, μέχρι γουέστερν και love story ηλικιωμένων. Η βραδιά προβλέπεται γεμάτη συγκινήσεις. Η εμφάνιση της Adele, τα φορέματα των σταρς, ενδεχόμενες «απουσίες», απρόβλεπτες νίκες και εκπλήξεις, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα πλαισιώσουν τη μάχη για τα χρυσά αγαλματίδια ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ