2013-02-19 19:39:03
Φωτογραφία για Η ελληνική τσιπούρα στο αραβικό στόχαστρο
Την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια κυνηγούν το τελευταίο διάστημα εταιρείες από την Σαουδική Αραβία έχοντας σε πρώτο πλάνο την παροχή τεχνογνωσίας καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι... οι ελληνικές εταιρείες είναι από τις καλύτερες στον κόσμο αναφορικά με τον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Ελλάδα ο υφυπουργός Αλιείας της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής στη χώρα μας.

Τόσο ο ίδιος όσο και η επιχειρηματική αποστολή επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του «Νηρέα» αλλά και άλλων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

Το ενδιαφέρον τους οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνησή της έχει αποφασίσει να αναπτύξει τον κλάδο των ιχθυηρών της και συγκεκριμένα την παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού και άλλων δύο τοπικών ειδών.

Στόχος της είναι έως το 2029 η παραγωγή της σε ψάρια, είτε αλιείας είτε από ιχθυοκαλλιέργειες, να ανέρχεται σε 1 εκατ. τόνους. Σε αυτό το πλαίσιο, αναζητά εταιρείες που θα τις παρέχουν την καλύτερη τεχνογνωσία, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν joint venture με εγχώριες εταιρείες, παρέχοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ