2013-02-19 12:33:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Συμμορίες ανηλίκων στον μώλο της Αγίου Νικολάου
Σε πεδίο εγκληματικής δράσης για συμμορίες ανηλίκων φαίνεται ότι έχει μετατραπεί ο μώλος της Αγ. Νικολάου, με «πρωταγωνιστές» εφήβους αλλοδαπούς και θύματα μικρότερους σε ηλικία μαθητές οι οποίοι συχνάζουν στο χώρο του λιμανιού.

Πριν από λίγες ημέρες κατεγράφη νέα καταγγελία για επίθεση που δέχθηκαν δύο ανήλικοι από αλλοδαπούς της ίδιας περίπου ηλικίας. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία που έγινε, τα δύο παιδιά, που έκαναν τη βόλτα τους στο μώλο λίγο πριν πάνε στο φροντιστήριό τους, στριμώχτηκαν από μία ομάδα τεσσάρων ανηλίκων οι οποίοι τους απαίτησαν τα... χαρτζιλίκια! Και η απειλή έγινε υπό το φόβο... αιχμηρού αντικειμένου που ένας εκ των δραστών κρατούσε στην τσέπη του και άφησε σκόπιμα να φανεί τραβώντας το χέρι του προς τα έξω.

Έτσι η επιτιθέμενοι κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τους εφήβους για να τους αναγκάσουν να τους δώσουν τα χρήματα, αν και τελικά στάθηκαν άτυχοι καθώς την τελευταία στιγμή έτυχε να πλησιάζουν στο σημείο δύο μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες και στη θέα τους οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις διωκτικές αρχές και ειδικότερα στο κεντρικό λιμεναρχείο που είναι το πλέον αρμόδιο για τη φύλαξη της εν λόγω περιοχής.


Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, εδώ και καιρό έχουν ενταθεί οι περιπολίες ανδρών της υπηρεσίας ενώ προγραμματίζονται και επιχειρήσεις αιφνιδιασμού κατά συγκεκριμένων υπόπτων.

Σε έξαρση το φαινόμενο

Ο «Κόσμος» έχει αποκαλύψει εδώ και μήνες την ύπαρξη - όπως διαφαίνεται από τα περιστατικά - συμμοριών ανηλίκων οι οποίοι επιτίθενται σε συνομηλίκους τους με στόχο να αρπάξουν το χαρτζιλίκι τους. Τα πρώτα τέτοια κρούσματα άρχισαν να καταγράφονται το περασμένο καλοκαίρι αλλά η συχνότητά τους άρχισε να αυξάνεται στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει ανησυχητική. Και σε όλα τα περιστατικά το σκηνικό είναι λίγο πολύ ίδιο. Οι συμμορίες, (αποτελούμενες από τέσσερα ή και παραπάνω άτομα), κλείνουν το δρόμο παιδιών που κάνουν τη βόλτα τους στο μώλο (που είναι ένα από τα στέκια της νεολαίας) και τους αναγκάζουν να τους δώσουν ό,τι χρήματα έχουν πάνω τους.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Έλληνες για τους Έλληνες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Έλληνες για τους Έλληνες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ