2013-02-19 10:13:04
Φωτογραφία για Απολογίες στη δίκη των Ζωνιανών
Ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη των Ζωνιανών που διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, σε δεύτερο βαθμό.

Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν χθες ήταν και ο ένας εκ των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων , οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές μετά και την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Πρόκειται για τον 26χρονο που είχε διαφύγει κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στην περιοχή του Φόδελε με αποτέλεσμα τρεις ημέρες αργότερα να ακολουθήσει η αιματοβαμμένη επιχείρηση στα Ζωνιανά. Στον 26χρονο πρωτόδικα είχαν επιβληθεί 126 χρόνια (εκτιτέα μέχρι 25) και χρηματική ποινή 110.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή εναντίον 11 ειδικών φρουρών ανάμεσα στους οποίους και ο Στάθης Λαζαρίδης.

Ο νεαρός φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη σε ό,τι αφορά στην διάθεση ναρκωτικών στην επιχείρηση του Φόδελε, ενώ για μία ακόμα φορά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονική ενέδρα σε βάρος των αστυνομικών, επιμένοντας ότι δεν γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν.


Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η υπόθεση για τις τυχόν ευθύνες σε βάρος πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την αιματηρή επιχείρηση των Ζωνιανών που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη- ο οποίος παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου- και τον ελαφρύτερο δύο συναδέλφων του.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου παραπέμπονται ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης και δύο υφιστάμενοι του, πρώην αξιωματικοί του Ρεθύμνου, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της επιχείρησης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ