2013-02-19 08:55:05
Φωτογραφία για Αντιπολίτευση à la carte
Ένα μείζον θέμα που αφορά στους διογκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ που καταφθάνουν σε τοπικές κοινότητες του Καλλικρατικού δήμου Πατρέων κατέθεσε σήμερα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλία Πάτρας” κ. Ανδρέας Τζουραμάνης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε ως κοινωνία.

Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάστηκε 17 δημοτικοί σύμβουλοι να συνυπογράψουν την εισήγηση του θέματος του κ. Ανδρέα Τζουραμάνη, ο οποίος προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε χθες, σε όλο τους το μεγαλείο, τα μικροπολιτικά αντανακλαστικά που συνεχίζουν να ενδημούν στην κοινωνία μας. Συγκεκριμένα, σε πρόσκληση υπογραφών για το θέμα ανάδειξης της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ, εισέπραξε την πεισματική άρνηση του επικεφαλής της “Ενωτικής Κίνησης Πάτρας» κ. Κατσικόπουλου.

Με τη στάση του αυτή ο κ. Κατσικόπουλος δέσμευσε και τους άλλους 8 δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να μην υπογράψουν, με την αιτιολογία ότι η παράταξη του θα φέρει κι αυτή το εν λόγω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
. Όμως έτσι η “Ενωτική Κίνηση Πάτρας” ουσιαστικά καταργεί μια «άτυπη συμφωνία» της αντιπολίτευσης, για την οποία και η ίδια είχε υπερθεματίσει, έτσι ώστε όλες οι προτάσεις να αναδεικνύονται θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτάσεις που θα προέρχονται φυσικά, από όλο το φάσμα των παρατάξεων. Φαίνεται, όμως, πως o κ. Κατσικόπουλος αντιλαμβάνεται την ανάδειξη θεμάτων με την λογική των «δύο ταχυτήτων». Μια υπαναχώρηση που κατά την γνώμη μας είναι τουλάχιστον ακατανόητη και αδικαιολόγητη γιατί αποκηρύσσει μια ορθή λογική ανάδειξης προβλημάτων για χάρη της παραταξιακής του «γραμμής».

Η “Πρωτοβουλία Πάτρας” επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη της για τη συγκεκριμένη μεθόδευση που βρίθει μικροκομματικής και συμπλεγματικής νοοτροπίας. Δεσμεύεται πως θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν την δύσκολη καθημερινότητα του Πατραϊκού λαού, παλεύοντας ταυτόχρονα για την θεμελίωση ενός νέου πολιτικού ύφους και ήθους. Είναι ώρα, ό,τι μας κράτησε πίσω, να το εγκαταλείψουμε οριστικά.

Με τιμή

Ανδρέας Τζουραμάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Επικεφαλής “ Πρωτοβουλίας Πάτρας”
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ