2013-02-19 00:50:02
Φωτογραφία για Πάρτυ λεηλασίας από επίορκους εφοριακούς
Από το Γραφείο Τύπου

Μεγάλο θέμα αποτελεί το "πάρτυ" των εφοριακών, καθώς μια κάστα αυτών λεηλατεί τα δημόσια έργα.

Δισεκατομμύρια ευρώ έχουν χάσει τα δημόσια ταμεία από απίθανες λαμογιές, καθώς οι "κακοί" εφοριακοί συνεργάζονταν με "κακούς" πολιτικούς, άρα ως ένα μέρος αυτό έχει πολιτικές ευθύνες.

Στο Εκ-Κεντρικό Δελτίο, ο δικηγόρος Χρήστος Κάτσιος μίλησε για τη φορολογική λεηλασία και δεν... δίστασε να μιλήσει με βαριά λόγια για τους εφοριακούς καθώς σχολίασε τη σκανδαλώδη υπόθεση «Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Εφοριακών Θεσσαλονίκης» όπου έβγαζαν χρήματα.

"Ένα μέρος, έχει αποκαλυφθεί, καθώς υπήρχαν 361 επιχειρήσεις που έπαιρναν παράνομο ΦΠΑ και οδηγήθηκαν μόνο οι 60 στην Δικαιοσύνη.

Υπήρχαν επιχειρήσεις οι οποίες εξήγαγαν δισεκατομμύρια και ζητούσαν επιστροφή ΦΠΑ με λιγότερα χαρτιά από όσα στην πραγματικότητα χρειάζονταν, με χωρίς καθόλου δικαιολογητικά και με ελλειπή στοιχεία, τα οποία μάλιστα υπέγραφαν ονόματα όπως η κ. Στογιάννη Μαρία, που υπάρχει και στη λίστα Λαγκάρντ. Για να γίνει η επιστροφή πρέπει να ερευνηθούν στοιχεία και έγγραφα που πρέπει να κατατεθούν. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει σε πολλές επιχειρήσεις"


"Έχω εδώ την έκθεση της τρόικα στην οποία μιλάει μέσα πολιτικές παρεμβάσεις. Αν λοιπόν, θέλουν να χτυπηθεί η διαφθορά, ας πάρουν μέτρα για να χτυπηθεί."

Ο υπ. Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση ότι ήθελε να φτιάξει καινούριο Σώμα χωρίς τους εφοριακούς που είχαν καταδικαστεί.

Ο Συλλογος του κ. Αλεξιαδη αντεπιτέθηκε σε αυτό,λέγοντας ότι "είναι σε ακραία μορφή πλήρως διεφθαρμένοι. Μάλιστα είχε εκδοθεί απο το υπουργείο να πάρει 1200 καινούρια άτομα στο Σωμα."

Στον αντίποδα Ο κ. Αλέξιάδης αμφισβήτησε τα όσα είπε ο κ. Κάτσιος.

"Για το "Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Εφοριακών Θεσσαλονίκης" εκκρεμούν δίκες σε εφοριακούς που υπεξαίρεσαν χρήματα και για τη σύσταση ανύπαρκτων εταιριών" συμπλήρωσε ο κ. Κάτσιος ενώ τόνισε ότι

όταν ξέσπασε το θέμα της Θεσσαλονίκης οι εφοριακοί το συγκάλυψαν και οικονομικοί επιθεωρητές συνέθεσαν έκθεση που υποστηριζαν ότι δεν ευθύνεται κανένας υπάλληλος και δεν έχει γίνει κανένα αδίκημα.

Ο κ. Κάτσιος ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας κυρίας που έχει καταδικαστεί 110 χρόνια και λέει για αυτή ο κ. επιθεωρητής να γίνουν έγγραφες συστάσεις και να είναι προσεκτικότερη με τα δικαιολογητικά. Απλά και μόνο να είναι προσεκτική... Και αυτή η κυρία είναι και στη λίστα Λαγκάρντ.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Αλεξιάδης λέγοντας χαρακτηριαστικά: "Εγώ εδώ εκπροσωπώ τους εφοριακούς, ο κ. Κάσιος εκπροσωπεί κάποιον εμπλεκόμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.Εγώ όμως έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη."

"Εμείς διαφωνήσαμε στον διαγωνισμό των επιθεωρητών επειδή δεν ήταν αξιοκρατικό.

Δεν είναι άλλο σώμα αυτούς που προτείνει η τρόικα. Η τροικα διαπίστωσε ότι έχουν γίνει τρελές αποχωρήσεις και ζητά να ενισχυθεί ο κλάδος με προσλήψεις γιατί υπάρχουν ελλείψεις.

Δεν έχουμε ευθύνη εμείς όταν από τα 5 μέλη τα 3 έχουν επιλεγεί από το ΥΠΟΙΚ και τα 2 από εμάς.

Οι οικονομικοί επιθεωρητές είναι άτομα του ΥΠΟΙΚ και κάνει τη δουλειά του με όσα μέσα έχουν. Ας μην ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης, οι οικονομικοί επιθεωρητές το αποκάλυψαν."

"Ξέρουμε ότι στη λίστα είναι και οι εφοριακοί και η κα Κουρακου-σύζυγος Παπαντωνίου ο οποίος ήταν και υπουργός οικονομικών", αναφέρει ο Γιάννης Ντάσκας αφήνοντας ανοιχτά υπονοούμενα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ