2013-02-19 00:31:03
Φωτογραφία για Σημαντική μείωση δανεισμού γερμανικών τραπεζών από την ΕΚΤ
Κατά το ένα τρίτο μειώθηκε η χρήση των χρηματοδοτικών διευκολύνσεων της ΕΚΤ από τις γερμανικές τράπεζες, τον Ιανουάριο, σε μηνιαία βάση -κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι... οι τράπεζες του «ευρωπαϊκού πυρήνα» επιστρέφουν δυναμικά στις χρηματαγορές.

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι οφειλές των γερμανικών πιστωτικών ιδρυμάτων προς την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ισούταν με 49,5 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 23,6 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η δραστική μείωση οφείλεται στην αποπληρωμή μεγάλου τμήματος των τριετών χαμηλότοκων δανείων προς την ΕΚΤ (LTRO) στις 30 Ιανουαρίου. Τα 20,6 δισ. ευρώ από τα 23,6 δισ. ευρώ της μείωσης αντιστοιχούν σε μακροπρόθεσμες διευκολύνσεις της ΕΚΤ, η διάρκεια των οποίων κυμαίνεται από ένας μήνας έως τρία έτη.

Οι τράπεζες της περιφέρειας, ωστόσο, εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον δανεισμό της κεντρικής τράπεζας. Το επιτόκιο 0,75% της ΕΚΤ, αν και κυμαίνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από το διατραπεζικό επιτόκιο της αγοράς.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ