2013-02-18 19:53:30
Φωτογραφία για ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 54ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατέθεσε ο 54χρονος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην πρωτοφανή επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός».

Σε δηλώσεις του, ο 54χρονος χαρακτήρισε «στοχοποιημένη» τη σύλληψή του, επειδή, όπως είπε, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συνήγορός του χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες. Όπως είπε, η δικογραφία στηρίζεται στις μαρτυρίες τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος φέρεται, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο και με τη φυσική του παρουσία, να καταφέρεται εναντίον της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον κατηγορούμενο.


Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη αποφάσισε να επιστρέψει στις αστυνομικές αρχές τη δικογραφία για να συνεχιστεί η προανάκριση.

Αποδοκιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και «δείχνει» Πάχτα

Για απαράδεκτα γεγονότα που δεν βοηθούν, σε καμία περίπτωση, τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων, που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «μέσα στο γενικευμένο κλίμα στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων, εντάσσεται και η σύλληψη τριών κατοίκων, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, μεταξύ των οποίων και ενός μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, του Λάζαρου Τόσκα, λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις και στην Επιτροπή Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού».

 «Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από τον γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Πάχτας

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση. Μιλώντας στο «Έθνος» έκανε λόγο για ένα σοβαρό γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία, που είναι μεταφερόμενα στην περιοχή, με την ανοχή μιας πολιτικής δύναμης, του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε επίσης ότι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις στην περιοχή και πρωτοστατούν στις αντιδράσεις, όπως ο βουλευτής του στην Καστοριά.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ