2013-02-18 19:18:04
Φωτογραφία για Μ. Δαμανάκη: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει νέα μείωση του χρέους μετά το φθινόπωρο
Νέα μείωση του χρέους μετά το φθινόπωρο θα μπορέσει να διεκδικήσει η Ελλάδα, όπως προανήγγειλε... η Ελληνίδα επίτροπος της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, σε ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής. 

Η κυρία Δαμανάκη τόνισε πως «υπάρχουν θετικά σημάδια. Η Ελλάδα έχει ήδη σημάδια για πρωτογενές πλεόνασμα οπότε θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις νέα μείωση του χρέους της μετά το φθινόπωρο όπως ήδη αποφασίστηκε στην Σύνοδο του Δεκεμβρίου».

«Έχω καταστήσει σαφές ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν», υπογράμμισε και συμπλήρωσε «αντίθετα η Ελλάδα χρειάζεται ένα δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων». Παράλληλα, επισήμανε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το πλαίσιο μέσα από το οποίο παρέχονται τα επιδόματα ανεργίας.

Επιπλέον, η κυρία Δαμανάκη αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης ορισμένων υψηλών συντελεστών φορολογίας όπως του ΦΠΑ εστίασης ενώ σημείωσε με νόημα ότι «η Κομισιόν επιμένει ότι το βάρος πρέπει να πέσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις – κυρίως του Δημοσίου – όπου οι καθυστερήσεις είναι ασυγχώρητες, στην είσπραξη εσόδων από οφειλές και στις αποκρατικοποιήσεις».

Τέλος, μετέφερε τις απόψεις της Κομισιόν για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. «Η κομισιόν υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν την αγορά με ρευστό, τώρα μετά την σταθεροποίησή τους», σημείωσε.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ