2013-02-18 19:00:14
Φωτογραφία για ΥΠΑΑΝ: Προωθεί έργα 2,4 δισ. ευρώ το επόμενο τετράμηνο
Δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων προϋπολογισμού 2,4 δισ. ευρώ προωθεί για το επόμενο τετράμηνο το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη.

Στα έργα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα τμήματα των σιδηροδρομικών έργων Ροδοδάφνη-Ρίο και Τιθορέα-Δομοκός, καθώς και η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Προωθείται επίσης η δημοπράτηση της αναβάθμισης της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα Ελευσίνα-Θήβα, ο οδικός άξονας Πάνορμος-Εξάντης στο Ρέθυμνο και τα έργα ύδρευσης των Παξών.

Αναφορικά με τα έργα προτεραιότητας ΕΣΠΑ, από τα συνολικά 181, τα 36 εκτελούνται από το υπουργείο. Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, το ποσοστό απορρόφησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 υπερκαλύπτεται και διαμορφώνεται στο 102,64%.

Όσον αφορά τους τέσσερις οδικούς άξονες παραχώρησης -για τους οποίους το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες με στόχο την απεμπλοκή των κατασκευαστικών εργασιών- ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι θα τηρηθεί το προαναγγελθέν χρονοδιάγραμμα. Οι κατασκευαστικές εργασίες, δηλαδή, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και μέχρι τότε θα έχουν δημιουργηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή οι νέες συμβάσεις των τεσσάρων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου).

Πηγή: capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ