2013-02-18 17:43:03
Φωτογραφία για Απεβίωσε ο πρωτεργάτης το ειδικών εφέ Πέτρος Βλάχος
Ο Πέτρος Βλάχος, πρωτοπόρος των ειδικών εφέ στο Χόλιγουντ, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στα 96 του χρόνια.

Σ' αυτόν οφείλεται η γέννηση της «μπλε» και της «πράσινης» οθόνης, τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται σε εξελιγμένη μορφή στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο Πέτρος Βλάχος ανέπτυξε την τεχνική της πράσινης οθόνης για την ταινία «Μπεν Χουρ»

Ο Πέτρος Βλάχος, πρωτοπόρος των ειδικών εφέ στο Χόλιγουντ, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στα 96 του χρόνια. Σ' αυτόν οφείλεται η γέννηση της «μπλε» και της «πράσινης» οθόνης, τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται σε εξελιγμένη μορφή στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο ίδιος ανέπτυξε την τεχνική της πράσινης οθόνης για το «Μπεν Χουρ», ενώ το 1964 κέρδισε Oσκαρ για τη δημιουργία παρόμοιας τεχνικής για τη Μέρι Πόπινς της Ντίσνεϊ και σκηνοθέτες σαν τον Aλφρεντ Χίτσκοκ τον προτιμούσαν για τις ταινίες τους (ο Χίτσκοκ για τα «Πουλιά»).


Το 1994 πήρε ακόμη ένα χρυσό αγαλματίδιο για την ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας για τη δημιουργία οπτικών εφέ. Γεννημένος στις 20 Αυγούστου 1916, ο Βλάχος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και εργάστηκε ως μηχανικός κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, βρέθηκε ξανά στην Καλιφόρνια και ξεκίνησε την καριέρα του στο στούντιο της MGM. Το 1970 ίδρυσε την εταιρεία «Ulti-mate», ενώ οι πρωτοποριακές πατέντες του χρησιμοποιούνται εκτεταμένα από τη «Look effects», υπεύθυνη για το φαντασμαγορικό θέαμα των υπερπαραγωγών «Avatar», «Η ζωή του Πι» και το επερχόμενο «Man of steel» (το νέο φιλμ της σειράς του Σούπερμαν).
technewz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ