2013-02-18 17:17:04
Φωτογραφία για Ο ΠΣΑΤ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στον Τύπο
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013. Η 24ωρη πανελλαδική απεργία στον Τύπο ξεκινά από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013.

Ο κόσμος του Τύπου απεργεί αντιδρώντας στη σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ζητά:

Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ δημόσια και ιδιωτικά, την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια», την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων, την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου, την απόκρουση της αυθαίρετης μεταφοράς εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους και την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργία της Τρίτης 19/2/2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα), καθώς και στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ