2013-02-18 09:37:12
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ 54ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Ένας 54χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στην εταιρία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για συμμετοχή στην επίθεση που έγινε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο άνδρας κρατείται προκειμένου να ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του με ευρήματα στην περιοχή. 

Η αστυνομία είχε προχωρήσει την Κυριακή σε προσαγωγές 31 ατόμων, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους φύλακες ενημέρωσε λίγο μετά τις 00:30 ότι μια ομάδα 40-50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες είχε εισβάλει στις εγκαταστάσεις και έριχνε εύφλεκτο υγρό σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ μέσα στα οποία υπήρχαν γραφεία και σε οχήματα της επιχείρησης.


Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής. Οι τρεις έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ο τέταρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου με εκδορές και επιφανειακά τραύματα.

Η αστυνομία αναζητά τέσσερα άτομα για την επίθεση. Εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά - πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε επίσης βιολογικό υλικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κηλίδες αίματος, καθώς και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.

 

με πληροφορίες από τον ΔΟΛ
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ