2013-02-18 01:36:03
Φωτογραφία για Ένα... σουβενίρ αλλιώτικο από τα άλλα
Ξεχάστε τα μπρελόκ, τα μαγνητάκια για το ψυγείο, ακόμα και τα T-shirts. Μια νέα τάση στα ταξιδιωτικά σουβενίρ δίνει στους... ταξιδιώτες την ευκαιρία να τιμήσουν τις αναμνήσεις των διακοπών τους με έναν πιο μόνιμο τρόπο, χωρίς να πρέπει καν να περάσουν το τελωνείο: το τατουάζ!

Για τη νέα αυτή τάση έχει εφευρεθεί μια νέα λέξη για να περιγράψει τα τατουάζ που χτυπάνε οι ταξιδιώτες όταν κάνουν τουρισμό:ταττουρισμός! Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα, αλλά ταιριάζει γάντι στους λάτρεις της περιπέτειας που θέλουν οι ταξιδιωτικές τους εμπειρίες να μείνουν ανεξίτηλες.

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον είναι από τους πρωτοπόρους του είδους αφού έχει κάνει αρκετά τατουάζ κατά τη διάρκεια ταξιδιών της μακριά από την πατρίδα της, τα οποία με καμάρι εκθέτει κάθε φορά που επιστρέφει. Το τελευταίο απόκτημα στη συλλογή τέχνης στο σώμα της Γιόχανσον είναι ένα πέταλο με τη φράση "Lucky You" φιλοτεχνημένο στο Παρίσι από τον καλλιτέχνη Fuzi Uvtpk.


Τι κάνει όμως τους ταξιδιώτες να πάρουν την απόφαση και να «σημαδέψουν» την εμπειρία στο κορμί τους; Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι έχει να κάνει με την αίσθηση ελευθερίας που έχει κάποιος όταν ταξιδεύει. Μακριά από τα πρέπει και τις συνήθειες της καθημερινότητας είμαστε πιο ανέμελοι και ρισκάρουμε πιο εύκολα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζουμε με την υγεία μας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσουμε πριν κάνουμε το τατουάζ είναι να τηρούνται οι όροι υγιεινής. Αν αυτό είναι ήδη εξασφαλισμένο, ένα τατουάζ μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σε μια νέα κουλτούρα. Για παράδειγμα, σε πολλές ασιατικές χώρες υπάρχουν ειδικοί σε τατουάζ με ξύλο από μπαμπού, μια παλιά παραδοσιακή τεχνική για τατουάζ που δεν χρησιμοποιείται στο δυτικό κόσμο ή ένας Μαορί δεν θα σας αποκαλύψει από πριν το σχέδιο του τατουάζ που θα σας κάνει!

Σε κάθε περίπτωση, μερικές πρακτικές συμβουλές, πέραν της υγιεινής, που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι το πότε θα χτυπήσετε το τατουάζ και πού. Αποφύγετε να κάνετε τατουάζ στις πρώτες μέρες ενός πολυήμερου ταξιδιού, ειδικά το καλοκαίρι γιατί έτσι απλά θα αναγκαστείτε να χάσετε το μπάνιο στη θάλασσα, αφού το τατουάζ δεν πρέπει να το δει ο ήλιος. Επίσης, αν κάνετε το τατουάζ προς το τέλος του ταξιδιού σας, φροντίστε να μην είναι σε σημείο που θα καταπονηθεί από το ταξίδι, για παράδειγμα στο σημείο του ώμου που ακουμπά το σακίδιο πλάτης και προμηθευτείτε με μικρές συσκευασίες επουλωτικής λοσιόν που θα σας επιτρέψουν να έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Αν πάλι κάτι τόσο ακραίο δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία σας, προτιμήστε ένα κλασικό, ίσως και ξεπερασμένο σουβενίρ, ένα μικρό αγαλματάκι ή ένα άχρηστο βαζάκι. Αυτό τουλάχιστον μπορείτε πάντα να το αφήσετε να σκονίζεται στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης σας χωρίς να το μετανιώνετε για μια ζωή!

touristorama.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ