2013-02-17 12:41:03
Φωτογραφία για Κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι
Λαχταριστό και αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα σουτζουκάκια

Μισό κιλό αρνίσιο κιμά

Ένα κρεμμύδι

Δύο φέτες ψωμί

Τέσσερις σκελίδες σκόρδο

250 γραμμάρια πράσινες ελιές

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Αλεύρι

Λάδι

Ρύζι αρμπόριο για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

Δύο κουταλιές πολτό ντομάτας

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

Ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.

Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη σάλτσα

Φτιάχνουμε την σάλτσα με τον πολτό της ντομάτας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλάτι και την βράζουμε ενώ ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Ζεματίζουμε τις ελιές, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό.

Ταυτόχρονα βράζουμε και το ρύζι για 10 λεπά σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πηγή: sidagi
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Το καραβάνι περνάει…»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Το καραβάνι περνάει…»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ