2013-02-13 10:41:03
Φωτογραφία για Γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει «ασανσέρ»
Στάση αναμονής εξακολουθούν να τηρούν τα μεγάλα επενδυτικά funds του εξωτερικού αναφορικά με την προοπτική της τοποθέτησης τους στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ειδικά εκείνα τα οποία τοποθετούνται με μια περισσότερο μεσομακροπρόθεσμη προοπτική, συνεχίζουν να απέχουν από το ΧΑ, αφήνοντας προς το παρόν το «παιχνίδι» στα πιο risky. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Γενικός Δείκτης σημειώνει τα τελευταία, γνωστά, σκαμπανεβάσματα.

Οι διαχειριστές αυτών των risky κεφαλαίων, συνήθως, ενδιαφέρονται, για κατοχύρωση γρήγορων κερδών και γι' αυτό, αμέσως μόλις πετύχουν αποδόσεις της τάξης του 6% και του 7%, σπεύδουν να ρευστοποιήσουν. Η πολιτική αυτή είναι κοντά στο τρόπο σκέψης τους. Όταν σε μια ή δύο εβδομάδες βγάζουν 7%, «τρέχουν» κυριολεκτικά να καταγράψουν τις αποδόσεις τους, που θα τους βοηθήσουν να κάνουν μια πετυχημένη χρονιά.

Στην περίπτωση του ΧΑ αυτό τείνει να εξελιχθεί σε ένα σχεδόν μόνιμο φαινόμενο, το οποίο θα συνεχίζεται έως ότου εμφανιστούν τα πραγματικά επενδυτικά κεφάλαια που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα. Το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στελέχη για την τσέπη τους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στελέχη για την "τσέπη τους"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ