2013-02-11 13:12:21
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ Β' ΕΘΝΙΚΗ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" και τα "χώνει" για τα χάλια του ΠΑΟ αλλά αποθεώνει Ολυμπιακό, Μίτσελ! Ποιος παίκτης είναι "ανύπαρκτος" και ποιος για ...τουμπεκί;

Αναλυτικά:

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανεκδιήγητος. Αν δεν ήξερες ποια ομάδα είναι, θα νόμιζες ότι είναι ομάδα Β΄ Εθνικής! Στο α΄ ημίχρονο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Φοβερά κενά, δεν υπήρχε κέντρο, δεν υπήρχε άμυνα, όσο για την επίθεση, ανέκδοτο με τον Ζέκα σε θέση σέντερ φορ. Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι θα έκανα εγώ. Σίγουρα δεν θα έβαζα Ζέκα για σέντερ φορ. Θα έβαζα τον Σισοκό. Και στα άκρα θα έβαζα Ζέκα- Μαυρία.

Στο β΄ ημίχρονο κάτι πήγε να κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά και 3 ώρες να έπαιζαν, γκολ δεν θα έκανε ο Παναθηναϊκός. Άσε που έπνιξε ο Κάκος ένα καθαρό πέναλτι της Ξάνθης, μία πεναλτάρα. Ήταν και κόκκινη κάρτα στον Καρνέζη.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει και φέρνει κάτι παίκτες της πλάκας. Διαβάζω τους παίκτες που φέρνει, δεν πρόκειται να δει προκοπή. Δεν είναι παίκτες αυτοί για την ιστορία του Παναθηναϊκού και τους φιλάθλους του.


Τα λάθη τους είναι τρανταχτά. Σώσανε την ΑΕΚ με τον Πετρόπουλο και αυτοί δεν έχουν εναλλακτική λύση για φορ. Στην άμυνα πονάνε χρόνια, ακόμα και όταν είχανε λεφτά οι αμυντικοί τους ήταν "τρύπες". Τους βρήκε η Ξάνθη τώρα με γρήγορους μπροστά, και έπρεπε να τους βάλει άλλα τρία γκολ έτσι όπως ήταν.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Μου άρεσε το ξεκίνημα του Μίτσελ. Να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι γιατί εγώ δεν συγκινούμαι από μεγάλα ονόματα βετεράνων ποδοσφαιριστών. Όμως το ξεκίνημα του Μίτσελ στον Ολυμπιακό μου άρεσε.

Βγήκε να πιέσει ένα 20λεπτο ο Ολυμπιακός, αλλά η δεξιά πλευρά του δεν υπήρχε, με Φετφατζίδη και Παπάζογλου. Όσο και αν επιμείνουν, Παπάζογλου δεξί μπακ δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουν. Δεν ξεμυτάει πάνω από τη σέντρα, δεν είναι δεξί μπακ αυτό για τον Ολυμπιακό, δεν είναι και γρήγορος, άμα τον πετύχει καλός αντίπαλος θα φάει τις ντρίμπλες. Είχες και τον Φετφατζίδη ανύπαρκτο, δειλό, η δεξιά πλευρά ήταν παραλυμένη.

Στο κέντρο του γηπέδου πάλι πρόβλημα, θα το πω για πολλοστή φορά ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει μεταγραφή παικταρά κουμανταδόρου. Διότι ο Ιμπαγάσα τελειώνει και ο Μασάντο ούτε για πλάκα δεν είναι αντί-Ιμπαγάσα. Ο δε Φέισα όσο και αν έχουν προσπαθήσει να τον ανεβάσουν οι δημοσιογράφοι, ούτε κόβει, ούτε φτιάχνει.

Όλα τα λεφτά ήταν η κίνηση του Μίτσελ να βάλει τον Μήτρογλου όταν αποβλήθηκε ο Σανκαρέ, συν τον Βλαχοδήμο στη θέση του Φετφατζίδη, να παίξει δηλαδή και με Μήτρογλου και με Τζιμπούρ και με Βλαχοδήμο και με Αμπντούν! Εγώ πίστευα και πιστεύω στον Βλαχοδήμο, επανειλημμένως έχω πει ότι είναι έγκλημα αν δεν βγει παίκτης ο Βλαχοδήμος. Στον Ζαρντίμ 1 βδομάδα πριν απολυθεί είχα πει στην τηλεόραση "άμα δεν μπορείς να βγάλεις παίκτη τον Βλαχοδήμο σήκω και φύγε, δεν είσαι προπονητής". Ήταν πολύ καλός λοιπόν ο νεαρός στην Τρίπολη. Πρέπει να τον ενθαρρύνουν να δείξει τα προσόντα του και όχι να φοβάται.

Μου άρεσε και η άλλη κίνηση του Μίτσελ που έβγαλε τον Τζιμπούρ και έβαλε τον Ιμπαγάσα. Διότι ο Τζιμπούρ δεν είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και χρειαζόταν η ομάδα τον Ιμπαγάσα λίγο να γλυκάνει και να οργανώσει, απελευθερώθηκε ο Μήτρογλου και τότε έγιναν οι ευκαιρίες. Για τη γκολάρα του Μήτρογλου τι να πω. Τα έχω πει από καιρό, η φράση που λέω πάντα είναι ότι έχει εκπληκτική απαλλαγή μέσα στην περιοχή και ότι σε αυτό το πράγμα είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Όπως και για τον Μανωλά τα έχωνα στον Σάντος που δεν τον έπαιρνε στην Εθνική και έλεγα ποιος Σιόβας, έχετε τρελαθεί; Όταν έπαιζε ο Σιόβας στον Ολυμπιακό και στην Εθνική, και όχι ο Μανωλάς.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι με την Τρίπολη, οφείλω να πω ότι ο Ολυμπιακός βοηθήθηκε από τον τραυματισμό του Περόνε. Μορφή είναι για την Τρίπολη ο Περόνε. Βοηθήθηκε επίσης ο Ολυμπιακός από την αποβολή του Σανκαρέ. Η οποία ήταν δίκαιη, αλλά άφησε με μεγάλο κενό την Τρίπολη. Παλικαρίσια το πάλεψε ο Αστέρας Τρίπολης με 10 παίκτες, στο παρά πέντε έφαγε το γκολ, και πήγε μάλιστα να ισοφαρίσει στο παρά ένα, αλλά έσωσε τον Ολυμπιακό ο Μέγερι με μια τρομερή απόκρουση.

Να κάνω μια παρένθεση εδώ και να πω ότι θα έχω στήλη την Παρασκευή που θα σχολιάσω το ματς του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε και τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ ήταν καλή πάλι, αν και έμεινε με 10 παίκτες. Θα ξαναπώ ότι την ΑΕΚ την έσωσαν ο Λίνεν και ο Δημητρέλος που έδιωξε τον Μαύρο και τον Βλάχο! Και η Ορίτζιναλ την έσωσε την ΑΕΚ που δεν εγκαταλείπει στα δύσκολα.

Το 4-4-2 του Λίνεν άλλαξε την πορεία της ΑΕΚ, καθώς και οι μεταγραφές του Δημητρέλου χωρίς λεφτά, ο Πετρόπουλος και ο Μητρόπουλος και το αριστερό μπακάκι. Πολύ ωραία έδεσε το κέντρο του ανασταλτικά με Μητρόπουλο και δίπλα του Κορδέρο, πολύ ωραία έβαλε δίπλα στον Πετρόπουλο τον γρήγορο πιτσιρικά τον Φούντα, παλεύει όπως μπορεί, τώρα στην Κέρκυρα αναγκαστικά έβαλε τον Φουρτάδο, τι να κάνει ο άνθρωπος, αυτούς έχει.

Και τουμπεκί πρέπει να κάνουν κάτι μικροί τύπου Κατίδη που ακόμα δεν βγήκε από το αυγό και έγινε βεντέτα. Καλά κάνει ο Λίνεν και δεν τον έχει βασικό. Σιγά τον παίκτη τον Κατίδη! Τι έχει ο Κατίδης; Έχει ταχύτητα; Σέντερ φορ δεν μπορεί, στα άκρα δεν του άρεσε, πίσω από τον φορ εγώ προτιμάω τον Γκερέιρο. Τη γυμνάζει καλά ο Λίνεν την ΑΕΚ και μπράβο του. Σέβεται το ψωμί που τρώει.

Θέλω να πω κάτι και για τη Μάντσεστερ. Την είδα με την Έβερτον, έπαιξε και ο Μιραλάς, ο οποίος δεν φάνηκε, έλειπε καιρό λόγω τραυματισμού. Πήρε το πρωτάθλημα ο Φέργκιουσον από τις 10 Φλεβάρη! 12 βαθμούς μπροστά είναι από τη Σίτι. Και τι πρωτάθλημα, όχι της πλάκας, μιλάμε για Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος προπονητής των τελευταίων 30 χρόνων στον πλανήτη. Ένας προπονητής με τρομερή διάρκεια που παρά την ηλικία του κρατιέται μοντέρνος, συνεχώς ανανεώνεται. Είχε τόσα σέντερ φορ ο άνθρωπος και όμως πήγε και άρπαξε μία μεταγραφή που του έκανε τη διαφορά και παίρνει το πρωτάθλημα με αυτόν τον παίκτη. Τον Φαν Πέρσι. Αδράνησαν οι πλούσιες ομάδες στην Ευρώπη. Πήγε όμως ο Φέργκιουσον και τον αγόρασε από την Άρσεναλ. Τον δε Γκιγκς τον είχε 16 χρονών και τώρα τον έχει ακόμα στα 39 του και μάλιστα σκόραρε! Τι να πει κανείς για το φαινόμενο που λέγεται Φέργκιουσον.

Όμως τώρα με τη Ρεάλ, εγώ θα είμαι με τη Ρεάλ και όχι με τη Μάντσεστερ. Ο λόγος είναι επειδή θέλω να το βουλώσουν οι αχάριστοι που τα βάζουν με τον Μουρίνιο. Θέλω να πάρει κι άλλο Τσάμπιονς Λιγκ με μία ακόμα ομάδα ο Μουρίνιο διότι θεωρώ αχάριστους αυτούς που του κολλάνε.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ