2013-02-11 11:23:03
Φωτογραφία για Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου δεκάδες προσκυνητές στην Ινδία
Η τραγωδία σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αλαχαμπάντ, στα βόρεια της χώρας, όταν σύμφωνα με τις αρχές κατέρρευσε από το βάρος του ...μεγάλου αριθμού προσκυνητών, μια πεζογέφυρα. Ακολούθησαν σκηνές πανικού καθώς τρομοκρατημένοι εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο φοβούμενοι πως θα τραυματιστούν.

Στην προσπάθεια τους ωστόσο να τρέξουν προς τις εξόδους, ποδοπάτησαν δεκάδες συμπατριώτες τους που ήδη τραυματισμένοι από την πτώση της γέφυρας κείτονταν στο έδαφος.

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 36 νεκρούς ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Ανάμεσα στα θύματα που αναγνωρίστηκε η ταυτότητα τους, ένα 8χρονο κοριτσάκι Ο σιδηροδρομικός σταθμός είχε πλημμυρίσει από προσκυνητές που κατευθύνονταν προς τον Γάγγη για την μεγάλη γιορτή των ινδουιστών το Κουμπ Μέλα όπου κάθε χρόνο περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπεύδουν στις όχθες του ποταμού για να λάβουν μέρος στη θρησκευτικό γιορτή.

Συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν τώρα τις αρχές για ολιγωρία, καθώς υποστηρίζουν πως στο σημείο της τραγωδίας άργησαν πολύ να μεταβούν γιατροί και σωστικά συνεργεία ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα πρώτα ασθενοφόρα κατέφθασαν τουλάχιστον 2 ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ