2013-02-11 09:15:04
Φωτογραφία για Συγκλονιστική μαρτυρία του αδερφού του άτυχου Πατρινού καταδρομέα:Χίλιες φορές ο Γιώργος να ήταν ζωντανός
"Προτιμούσαμε να έχουμε τον Γιώργο ζωντανό, παρά την αποζημίωση. Θέλουμε να καταδικαστεί όποιος φέρει την ευθύνη για τον θάνατό του. Ζητούμενο για εμάς είναι η απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη του".

Μιλώντας στην "Πελοπόννησο", ο Γιάννης Παπαλεξόπουλος, αδερφός του πατρινού καταδρομέα Γιώργου Παπαλεξόπουλου, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της θητείας τουστην Κύπρο, στις 9 Ιουλίου 2002.

Η αποκάλυψη της "Πελοποννήσου της Κυριακής" της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τηην οποία το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε σε πρώτο βαθμό αποζημίωση 190.000 ευρώ στην οικογένεια του θανόντα, που θα θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο, προκάλεσε πανελλαδική αίσθηση.

«Δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ και ούτε πρόκειται να πάρουμε χρήματα, εάν δεν εκδικαστεί και η έφεση. Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά, όσο το να καταδικαστεί ο υπαίτιος του θανάτου του αδερφού μου» ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Παπαλεξόπουλος, αδερφός του θανόντα.


Σε πρώτο βαθμό, στρατιωτικός της 35η μοίρας των Ειδικών Δυνάμεων του Σταυροβουνίου της Κύπρου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών για τον θάνατο του άτυχου 19χρονου Γιώργου Παπαλεξόπουλου. Στο εφετείο, όμως, απαλλάχθηκε.

Ο Γιάννης Παπαλεξόπουλος, έντεκα χρόνια από τον θάνατο του αδελφού του, ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

Ο θάνατός του 19χρονου Γιώργου Παπαλεξόπουλου οφειλόταν σε θερμοπληξία, που οδήγησε στην πήξη του αίματος. Οι δικαστές που επιδίκασαν αποζημίωση στην οικογένεια υποστηρίζουν ότι τα στρατιωτικά στελέχη της μονάδας υποτίμησαν την κατάσταση της υγείας του νεαρού, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο με μεγάλη καθυστέρηση. Είχαν κάνει πορεία πολλών χιλιομέτρων από το στρατόπεδο σε ένα ύψωμα, ενώ εκείνες τις ημέρες θέριζε τους στρατιώτες γαστρεντερίτιδα. Η εξοντωτική εκπαίδευση και ένα «καψώνι» που ακολούθησε είχαν ως αποτέλεσμα ο οργανισμός του 19χρονου να καταπονηθεί και τελικά να πεθάνει.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ