2013-02-11 01:22:11
Φωτογραφία για Τα συνεργεία
Στην αρχή ήταν απλά υγρό. Μετά άρχισε να στάζει. Ύστερα οι σταγόνες έγιναν σχεδόν ροή. Τρομαγμένος έβαλε μια πετσέτα. Για το σπίτι βολευόταν κάπως η κατάσταση. Αλλά πώς θα έβγαινε έτσι έξω; Την άλλη μέρα πήγε στον γιατρό. Πύον φαινόταν ότι δεν ήταν, αλλά τι ήταν; Ο γιατρός προβληματίστηκε, του φάνηκε παράξενο, αλλά δεν μπορούσε παρά να καταλήξει ότι επρόκειτο για ιδρώτα. Πουθενά αλλού έχετε παρατηρήσει τέτοια δείγματα; Όχι, γιατρέ, μόνο στο αυτί. Του έγραψε κάτι σταγόνες, που ανάθεμα κι αν ο ίδιος πίστευε ότι θα έφερναν αποτέλεσμα, και του φάσκιωσε το αυτί. Αν σας ρωτήσει κανείς, πείτε ότι σας τσίμπησε σφήκα. Πάρτε μια σταγόνα το πρωί, μια το μεσημέρι και μία το βράδυ, και σε μια βδομάδα ελάτε να μου πείτε πως πάτε.

Οι σταγόνες δεν έφταναν καν στον στόχο τους, καθώς το κύμα του ιδρώτα τις ξέπλενε αμέσως. Εγκατέλειψε την προσπάθεια από την πρώτη μέρα. Εκείνη την περίοδο τα είχε με μια αναισθησιολόγο
. Της εξήγησε την κατάστασή του και της ζήτησε να του κάνει μια τοπική αναισθησία. Είναι παράνομο, του απάντησε. Κάν' το για μένα, της είπε. Το έκανε. Όλα πήγαν ανέλπιστα καλά. Τα συμπτώματα σταμάτησαν, ξεφασκιώθηκε, άρχισε να νιώθει γενικότερα καλά. Τα βρήκε επιτέλους με τον εαυτό του, ήταν το γενικότερο συμπέρασμα. Έμοιαζε άλλος άνθρωπος. H μόνη παρενέργεια που μπορούσε να αισθανθεί, ήταν πως ό,τι του έλεγαν πλέον από αυτό το αυτί έβγαινε από το άλλο.

Μήνες μετά άκουσε Placebo στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου του κι αμέσως η απαγορευμένη λέξη χτύπησε τη συνείδησή του. Κι αν ήταν όλη αυτή η καλυτέρευση πλασίμπο; Έβαλε το δάχτυλο στο αυτί. Ήταν ακόμα στεγνό. Αλλά δίσταζε να το βγάλει. Συνέχισε να οδηγεί με το ένα χέρι, με αποτέλεσμα λίγο μετά να τρακάρει. Τίποτα πολύ σοβαρό, αλλά ο οδηγός του μπροστινού αυτοκινήτου βγήκε κι άρχισε να τον βρίζει. Για ένα σύντομο διάστημα άλλα λόγια κολυμπούσαν μέσα στον ιδρώτα κι άλλα έβγαιναν ανέπαφα από το άλλο αυτί.

Είχαν σκορπιστεί τυχαία. Ούτε τα ιδρωμένα ούτε τα ανέπαφα μπορούσαν να συγκροτήσουν από μόνα τους ένα νόημα. Μια μικρή βαβέλ σχηματίστηκε στο κεφάλι του. Δεν καταλάβαινε τίποτα. Άρχισε να κρατά και τα δύο αυτιά του, μπας και κατορθώσει να σταματήσει αυτή την κακοφωνία. Ήταν πλέον αργά. Ίδρωνε ολόκληρος ενώ οι εικόνες μπροστά του (ο οδηγός να έχει σταματήσει να τον κατηγορεί και να τον κοιτά σαστισμένος, ένας με μηχανάκι να ρωτάει τον οδηγό «Τι έπαθε;», δυο παιδιά λυκείου να χασκογελάνε) έμπαιναν από το ένα μάτι και έβγαιναν από το άλλο.

Ύστερα συνήλθε και έκανε τη δήλωση για τις ασφαλιστικές. Ξαναέβαλε μπρος. Η ζημιά με μια πρώτη ματιά δεν ήταν τόσο μεγάλη. Για αυτό υπήρχαν και τα συνεργεία. 
Old Boy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ