2013-02-11 00:30:55
Φωτογραφία για ΣΙΓΑΛΑΣ : ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ
Ο Παναθηναϊκός άξιζε το κύπελλο σύμφωνα με τον Γιώργο Σιγάλα, ο οποίος νιώθει ντροπιασμένος για τα επεισόδια και ρίχνει τις ευθύνες στους αρμόδιους του ελληνικού μπάσκετ.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού παραδέχεται πως ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ μιλάει στο "sportdog.gr" για τα όσα έγιναν στο Ελληνικό και τα οποία ντρόπιασαν για ακόμη μία φορά το άθλημα.

Μετά το τέλος του «αιώνιου» τελικού στο Ελληνικό, ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε για τα όσα έγιναν εντός αλλά και εκτός παρκέ.

Γιώργο, πως είδες το ματς; Ήταν δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού;

«Είχα πει πως δεν υπάρχουν φαβορί και πως σε αυτά τα ματς παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες και αυτό αποδείχθηκε. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν να πάρει βοήθειες απ΄ όλους τους παίκτες και κυρίως να στηρίξουν τον Διαμαντίδη, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα φαινόταν πως ήταν μπλοκαρισμένη. Πάντως τώρα ήταν εύστοχος, έβαλε την μπάλα στο καλάθι ενώ μπήκαν και τα τρίποντα δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.


Στην αναμπουμπούλα που έγινε θα μπορούσε να πει κανείς πως βοήθησε τον Ολυμπιακό, καθώς ήταν πολύ πίσω στο σκορ και θα μπορούσαν να μιλήσουν για τα λάθη τους, ωστόσο όπως είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε η επιστροφή του Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και πλέον αυτό δίνει άλλο χρώμα ενόψει των play offs του πρωταθλήματος, αλλά και των ευρωπαϊκών αγώνων που ακολουθούν και για τις δύο ομάδες».

Ξανά όμως έγιναν επεισόδια, το ματς διακόπηκε, παίκτες τραυματίστηκαν... Θα έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας ή να είχε διακοπεί εντελώς στη συνέχεια;

«Δεν μπορώ να πως αν έπρεπε να μη ξεκινήσει, αλλά γενικώς όλο αυτό είναι μία παρωδία. Είναι ένας ιστορικός θεσμός που τον κατάντησαν έτσι και φταίει ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται. Θέλω να πω πως δεν έχει ασχοληθεί κανένας για το άθλημα γενικότερα. Λύσεις στα επεισόδια υπάρχουν και προσωπικά όλα αυτά με ντροπιάζουν! Όλοι αυτοί που έκαναν και κάνουν τα επεισόδια θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι, αλλά όλο αυτό το σύστημα το συντηρούν και αυτοί που κάθονται έξω από το παιχνίδι».

Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει δηλαδή;

«Στην Ισπανία για παράδειγμα το πρωτάθλημα και το κύπελλο διοργανώνεται από τον ίδιο φορέα και λειτουργούν όλοι μαζί για το άθλημα. Εδώ δικό της τρόπο έχει η Ομοσπονδία, αλλιώς κινείται ο ΕΣΑΚΕ και γίνεται μπάχαλο με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πάει μπροστά το μπάσκετ και να βλέπουμε κάθε φορά τα ίδια. Το ελληνικό μπάσκετ επιζεί από το ταλέντο που έχουν οι Έλληνες παίκτες και τα νέα παιδιά που βγαίνουν, αλλά και τους Έλληνες προπονητές που πλέον έχουμε τέσσερις-πέντε καλούς και όχι έναν. Αυτό που λένε ότι η εικόνα του μπάσκετ είναι πρώτα η Εθνική και μετά το πρωτάθλημα είναι λάθος. Γι΄αυτό μη μας κοροϊδεύουν και πρέπει επιτέλους να κάτσουν να βρουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για το μέλλον του μπάσκετ»

Για να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά. Πως βλέπεις την συνέχεια των δύο ομάδων στην Euroleague που ξεκινάει και πάλι αυτή την εβδομάδα;

«Ο δρόμος είναι δύσκολος και για τους δύο στην Euroleague. Tα επόμενα ματς είναι σημαντικά γιατί μη ξεχνάμε πως ήρθαν ομάδες, στον όμιλο του Ολυμπιακού, όπου δεν τις περιμέναμε και κάνανε πιο δύσκολα τα πράγματα όπως η Σιένα, η Κάχα και η Χίμκι. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά μακάρι να τα καταφέρουν»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ