2013-02-10 21:57:46
Φωτογραφία για Αποστομωτική απάντηση Χρυσοστόμου για το ξέπλυμα
Αποστομωτική απάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου στις κατηγορίες σε βάρος της Κύπρου για ξέπλυμα .  «Αν μην μας κάνουν τους Άγιους οι Ευρωπαίοι», διαμηνύει, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι νόμιμα φέρνουν τα λεφτά τους στην Κύπρο.  Επισημαίνει μάλιστα πως εάν χρειαστεί θα μεταβεί ο ίδιος στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρος Πούτιν για το ενδεχόμενο μετακίνηση ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο.

Σε συνέντευξη του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern και απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το «μαύρο χρήμα» στην Κύπρο, ο Μακαριότατος απάντησε χαρακτηριστικά: «Ας μην κάνουν τους Άγιους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Δεν μπορώ να γνωρίζω που μπορεί να βρίσκεται εδώ το μαύρο χρήμα. Καλύτερα ρωτήστε τον κ. Σόιμπλε».

Συγκρίνοντας μάλιστα την πορεία της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας, ο Χρυσόστομος επισημαίνει ότι η Κύπρος δεν βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. «Οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ινδοί επενδύουν στην Κύπρο. Υπάρχουν βέβαια και οι off-shore εταιρίες που φέρνουν κάποια έσοδα στο κράτος», ενώ προσθέτει, «οι Ρώσοι φέρνουν εδώ τα λεφτά τους για ασφάλεια, και για τη χαμηλή φορολόγηση. Αυτό είναι νόμιμο, και θα παραμείνει ως έχει».


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, και ερωτώμενος για το εάν φοβάται μία φυγή των ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος είναι ξεκάθαρος: «Η Εκκλησία μας δε θα το επιτρέψει αυτό. Είμαι άλλωστε πεπεισμένος ότι το Κρεμλίνο θα μας βοηθήσει σε περίπτωση που μας γυρίσει την πλάτη η Ε.Ε. Εάν χρειαστεί θα πάω και μόνος μου στη Μόσχα για να συναντήσω τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι σχέσεις μας με το Κρεμλίνο είναι άριστες».

Στο μεταξύ, το θέμα των ισχυρισμών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα συζητηθεί εκ νέου στην αυριανή συνεδρία του Eurogroup. Επί τάπητος θα τεθεί, όπως πληροφορούμαστε, και το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου οίκου για τη διενέργεια έρευνας. Η Λευκωσία δηλώνει έτοιμη για οποιαδήποτε έρευνα από επίσημους διεθνείς θεσμούς και στη βάση των διεθνών κανονισμών.

Στο μεταξύ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζήτησαν υπεύθυνη ενημέρωση από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα, μετά τις νέες διαρροές ότι το ακραίο σενάριο της Pimco φέρνει το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 8,9 δις.
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ