2013-02-09 23:03:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Οι πολιτικοί καυγαδίζουν, πιστεύετε ότι κάποιος έχει δίκιο;
"Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε". Το είπε (σε τίτλο έργου του) ο Λουίτζι Πιραντέλο, ο γνωστός Ιταλός συγγραφέας, που πήρε βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1934.

Πως μπορείτε, όμως, να είστε τόσο σίγουροι για ότι νομίζετε; Μήπως πρέπει, ιδιαίτερα σε πολιτικά θέματα, να αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας και τα επιχειρήματα του συνομιλητή μας; Μήπως να είμαστε λιγότερο απόλυτοι; Αλλιώς θα καταντήσουμε να συζητάμε σαν βουλευτές, από διαφορετικά κόμματα...Κρίμα να ρίξουμε τόσο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου!΄

Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει φτώχεια και αδικία. Χρειάζεται επειγόντως στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, προσπάθεια για ανάπτυξη της παραγωγικότητας και καταπολέμηση της διαφθοράς. Το τεράστιο κράτος δημιουργεί χρέη, μίζες και φόρους! Αν είχαμε μικρότερο δημόσιο και περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, το έλλειμμα θα μειωνόταν. Χρειάζεται ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σωστή λειτουργία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και ευνοϊκό πλαίσιο για επενδύσεις
. θα βοηθούσε και η δημιουργία κινήτρων αποδοτικότητας για τους εργαζομένους, με σταδιακή βελτίωση στις αποδοχές τους (πχ επίδομα εξαρτώμενο από την απόδοση). Μέρος των φορολογικών εσόδων από μια ανερχόμενη ιδιωτική οικονομία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τους μηχανισμούς κοινωνικής πρόνοιας.

Η αλήθεια και οι εφικτές λύσεις, συχνά είναι στο κέντρο...Οι ακραίες απόψεις δημιουργούν αδιέξοδα. Αν τα κόμματα αναζητούσαν λύσεις, στα πλαίσια μιας προσπάθειας εθνικής συνεννόησης, τότε θα υπήρχαν ελπίδες να ξεπεράσουμε την κρίση. Με συνεννόηση και όχι με τη σημερινή διχόνοια! Ασφαλώς, τα προβλήματα δεν είναι απλά. Όπως θα έλεγε ο Πιραντέλο, η πραγματικότητα δεν έχει μία μόνο όψη. Λέτε ότι έχω άδικο; Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ