2013-02-09 09:32:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Τουλιάτος
Εφυγε την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Μάκης Τουλιάτος, γνωστός ασφαλιστής, συνεργάτης του αείμνηστου τ. πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, και ιεροψάλτης στον Οσιο Λουκά και Αγ. Γεώργιο Ρίου.

Ο Μάκης Τουλιάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1934.

Γονείς του ήταν ο Δημάρατος και η Μαρία Τουλιάτου. Ο πατέρας του διατηρούσε Ζαχαροπλαστείο στην Αγ. Νικολάου, το οποίο συνέχισε ο αδελφός του Χριστόδουλος Τουλιάτος, ενώ είχε και δύο αδελφές, τις Εριφύλη και Ρένα.

Το 1962 παντρεύτηκε τη Νίκη Σωτ. Γκοτσοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτρη Τουλιάτο και την Θεοδώρα Τουλιάτου.

Ο Μάκης αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Πατρών και ασχολήθηκε αρχικά με εμπόριο και αντιπροσωπείες οίκων του εξωτερικού, ενώ στην συνέχεια εργάσθηκε ως ασφαλιστής.

Υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής του υποκαταστήματος Πατρών της Ασφαλιστικής εταιρίας της Εθνικής Τράπεζας ΑΣΤΕΡΑΣ, ενώ συνεργάστηκε σαν ανεξάρτητος πράκτορας και με άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.


Από νεαρός ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, έχοντας ενεργό ρόλο σε πολλές κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

Μαζί με την σύζυγό του Νίκη, συμμετείχαν ενεργά στις κοινωνικές δραστηριότητες της πόλης, αποκτώντας σταθερές και διαρκείς φιλίες και σχέσεις.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο πλευρό του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο, κυρίως σε θέματα της νεολαίας.

Μετά την μεταπολίτευση ασχολήθηκε ενεργά με τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ν. Αχαΐας, της οποίας διετέλεσε και ταμίας.

Ασχολήθηκε συστηματικά με τα κοινά του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, στο συμβούλιο του οποίου εξελέγει πολλές φορές, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Πατρών.

Καλλιέργησε την φυσική του κλίση στην ψαλτική, συμμετέχοντας ως εθελοντής ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Οσίου Λουκά στην Πάτρα και Αγ. Γεωργίου στο Ρίο.

Υπήρξε πάντα μετριοπαθής στις απόψεις και τις θέσεις του, προσπαθώντας να είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός.

Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να στηρίξει και να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορούσε συγγενείς, φίλους, γνωστούς, αλλά και όποιον αντιλαμβάνονταν ότι είχε ανάγκη.

Πάντα με ανιδιοτέλεια, ακόμα και με προσωπικό του κόστος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο, ώρα 11π.μ. από τον Ι.Ν. Παντανάσσης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ