2013-02-09 08:40:03
Φωτογραφία για Άσκηση ΤΑΜΣ με κωδική ονομασία “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”
Στις 19 – 20 Ιανουαρίου παραγματοποιήθηκε η καταδρομική ασκηση προσβολής φάλαγγος οχημάτων απο εφεδρους καταδρομείς της Λακωνίας.

Έχοντας λάβει προειδοποιητική διαταγή προς πολεμική ενέργεια απο της 10 Ιανουαρίου οι εφερδροι των ειδικών δυναμεων είχαν 10 ημέρες για οργανώσουν και να εκετελέσουν την αποστολή τους. Μεσα σε αυτές της 10 ημέρες οργανωθηκάν δρομολόγια, παρατηρητήρια, σημεία απαγκίστρωσης, Π.Χ.Α και πραγματοποιήθηκαν περίπολα αναγνώρισης που εξετάζαν την κάθε λεπτομέρια.

Τελικά το περίπολο μάχης επανδρώθηκε απο 5 Σπαρτιάτες Καταδρομείς ( εκ των οποίων οι 3 είναι Εφ. Ανθ/γοι ) οι οποίοι εκτέλεσαν την αποστολή τους με απόλυτη επιτυχία. Το περίπολο κινήθηκε βοριοδυτικά των Βρεσθένων ( χωριό της περιοχής ) στο ορεινό συγκρότημα του Πάρνωνα. Κύρια εμπόδια του περιπόλου αποτέλεσαν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, η διέλευση των ποταμών της περιοχής και η έλειψη ορατότητας λόγο πυκνου σκοτάδι. Παρ όλα αυτα οι Σπαρτιάτες Κ/Δ κινήθηκαν μια απόσταση 25χλμ, έπληξαν το στόχο τους και επέστρεψαν στη βάση τους. Όλοι η επιχείρηση διήρκησε 14 ώρες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο καθαρός χρόνος της πορείας μετα φορτου 25κλ διήρκησε 8:30 ώρες. Χρόνος που αγγίζει τα προβλεπόνα χρονικά όρια αξιολόγησης των μονίμων στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων!!!
report24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ