2013-02-09 03:21:02
Φωτογραφία για Ιστορική χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει τις ΗΠΑ
Για μια άνευ προηγουμένου χιονοθύελλα προετοιμάζονται οι βορειοανατολικές ΗΠΑ με ανέμους που μπορεί να φτάσουν έως και... 120 χιλιόμετρα την ώρα και χιόνι που μπορεί να ξεπεράσει τα 90 εκατοστά σε κάποιες περιοχές.

Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί χιλιάδες πτήσεις, έχουν διακοπεί σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, τα σχολεία έχουν κλείσει, ενώ οι κάτοικοι σπεύδουν στα σουπερμάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και προμήθειες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο ενδεχόμενος συνδυασμός δύο μετεωρολογικών συστημάτων μπορεί να προκαλέσουν μία «δυνητικά ιστορική χιονοθύελλα».

Οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, καθώς η χιονοθύελλα ενδέχεται να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος αλλά και κυκλοφοριακό χάος.

Συγκεκριμένα, η χιονοθύελλα θα επηρεάσει το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Μέιν, το Νιου Χαμσάιρ και το Κονέκτικατ.

Οι μετακινήσεις το βράδυ θα είναι αδύνατες, ενώ παράλληλα διεκόπησαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Νέας Υόρκης – Βοστόνης. Oι δήμαρχοι καλούν τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους εργαζομένους τους να απουσιάσουν από τις δουλειές τους αυτές τις ημέρες, ενώ προτρέπουν τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Ήδη έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες ελλείψεις σε καύσιμα, καθώς πολίτες σπεύδουν να γεμίσουν γεννήτριες και εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και τα αυτοκίνητά τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ