2013-02-09 01:09:03
Φωτογραφία για Περιβαλλοντική καταστροφή στη Μεσαρά με θύμα το... Γεροπόταμο!
Έκαναν πάλι το Γεροπόταμο μαύρο από τον κατσίγαρο, οι ασυνείδητοι, οι οποίοι για μια ακόμη φορά έριξαν ποσότητες από το παράγωγο της επεξεργασίας του ελαιολάδου μέσα σε αυτόν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Αντίλαλου της Μεσαράς" δεν είναι η πρώτη φορά που το ποτάμι, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Γόρτυνας και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Χουστουλιανά και Μητρόπολη, μετατρέπεται σε ένα μαύρο υδάτινο ρεύμα.

Οι ασυνείδητοι σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια πριν από περίπου μια εβδομάδα. Μια ενέργεια την οποία σίγουρα θα ξανακάνουν, από τη στιγμή που οι Αρχές είναι αδύναμες για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα, που εδώ και πολλά χρόνια πληγώνουν, όχι μονο τη Μεσαρά, αλλά την Κρήτη ολόκληρη.

Προσπάθεια ευαισθητοποίησης

Και όλα αυτά συμβαίνουν στη Μεσαρά, την ώρα που γίνονται ενέργειες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

"Aν θέλει κανείς να αντιληφθεί στην πράξη τη σημασία και την ομορφιά των υγροτόπων δεν χρειάζεται να ταξιδέψει στον Αμαζόνιο ή τον Δούναβη… Μπορεί να συμβάλει στην προστασία των υγρότοπων της «γειτονιάς» του και να κερδίσει πλούσιες εμπειρίες".


Αυτό ήταν και το μήνυμα της εκδήλωσης αλλά και της ξενάγησης που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Δικτύου Παρακολούθησης Υγρότοπων της Κρήτης , η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγρότοπων (2 Φεβρουαρίου).

Η εκδήλωση που προηγήθηκε κατά μία μέρα της ξενάγησης περιελάμβανε ενημέρωση για τους νησιωτικούς υγρότοπους, αλλά και παρουσίαση σχετικά με τον ρόλο των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας στη διατήρηση και ανάδειξη των υγροτοπικών περιοχών. Στη συζήτηση εξετάστηκαν και παραδείγματα συνεργασίας με τοπικούς φορείς και οργανώσεις, ενώ υπήρξε και αναφορά στα νέα εφόδια που έχουμε για τη προστασία των υγρότοπων των νησιών: νέο νομικό πλαίσιο και Υγροτόπιο.
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ