2013-02-09 00:13:04
Φωτογραφία για Εσωκομματικοί τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ – Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή
Τεταμένο αναμένεται να είναι το κλίμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα πραγματοποιηθεί... το προσεχές διήμερο, 9 και 10 Φεβρουαρίου. Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν πληθύνει οι διαφωνίες από πολλά στελέχη για την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα ως ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων και οι διαφωνίες αυτές, αναμένεται, εν πολλοίς, να έρθουν στην επιφάνεια κατά τη συνεδρίαση.

Τα βασικά θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, είναι οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης της Δημοκρατικής Αριστεράς, την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Στο ερώτημα «πού πάει το κόμμα;» μετά το Eurogroup και την παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά θα επιχειρήσει να απαντήσει τόσο ο κ. Κουβέλης, με την εισήγησή του το πρωί του Σαββάτου, όσο και στελέχη του κόμματος με τις παρεμβάσεις τους, ενώ είναι αναμενόμενες οι αντιπαραθετικές τοποθετήσεις της μειοψηφίας του «Αριστερού Δικτύου».


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο που έχει μπει και προτάσσει τη συμβολή της στο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ παράλληλα, επιδιώκει την ενίσχυση πολιτικών για την κοινωνική συνοχή, με πρωτεύον το ζήτημα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών αλλά και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την ανεργία.

Από την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση, αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως επιχειρήματα τη σκληρή στάση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και τις απεργίες, την αυξημένη φορολογία, αλλά και το ζήτημα της ιθαγένειας.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα σκαλιά του θανάτου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα σκαλιά του θανάτου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ