2013-02-08 22:03:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Η κυβέρνηση αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα την περικοπή των κονδυλίων
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με τα κονδύλια που αναλογούν στην Ελλάδα ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ... στο στόχαστρό του μπαίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τους οποίους λέει ότι «επιλέγουν για μια ακόμη φορά να στοιχηθούν στις δογματικές νεοφιλελεύθερες επιλογές της κ. Μέρκελ και του κ. Κάμερον. Επιλέγουν την κοινωνική αναλγησία της λιτότητας και της ανεργίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτο παζάρι που έχει στόχο να υπηρετήσει τις πολιτικές προτεραιότητες στο εσωτερικό των χωρών», την ώρα «η ΕΕ χρειάζεται γενναία αύξηση του Γενικού Προϋπολογισμού, αλλά και των επιμέρους προϋπολογισμών, ειδικότερα όσων τομέων μπορούν να αναστρέψουν την πορεία ύφεσης και στασιμότητας και να δώσουν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη».

Για την ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τη μείωση των κονδυλίων», χωρίς να αξιοποιήσει το βήμα της Συνόδου Κορυφής για να καταδείξει ότι «το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα δεν βγαίνει».


«Έπρεπε να αξιοποιήσει την άποψη όλων των αναλυτών που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Έπρεπε να αξιώσει την κοινοτική αλληλεγγύη με κάθε προσφερόμενο μέσο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «ο λαός της Ελλάδας θα αντιληφθεί τις αρνητικές συνέπειες των περικοπών αμέσως μόλις αρχίσει να υλοποιείται αυτός ο προϋπολογισμός και είναι σαφές ότι τις συνέπειες του περιορισμού των προϋπολογισμών θα τις υποστούν και οι λαοί της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, πρέπει σε κάθε χώρα να αντιδράσουν, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται εντονότερα από την κρίση».

Τέλος, καλεί το ευρωκοινοβούλιο «να παρέμβει και να ακυρώσει τη μείωση του προϋπολογισμού και να εκφράσει τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ