2013-02-08 19:35:06
Φωτογραφία για Μίνι loft στο Μανχάταν για νεαρό ιδιοκτήτη
Μέχρι με το Μανχάταν θα ταξιδέψουμε σήμερα, να επισκεφθούμε ένα μικρό λοφτ που ανακαινίσθηκε και άλλαξε εντελώς όψη. Με πρακτικές λύσεις εκτός από αισθητικές, πρόκειται για ένα σπίτι που ξανά σχεδιάσθηκε βάσει των αναγκών που είχε ο νέος ιδιοκτήτης.

Το μίνι λοφτ, αποτελείται από 4 διαφορετικά επίπεδα με εσωτερικές σκάλες, που δίνουν την αίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Σε όλα τα σημεία αλλάχθηκαν τα δάπεδα και επιλέχθηκαν σκούρα παρκέ με φαρδιές τάβλες, ενώ το παραδοσιακό τουβλάκι βάφτηκε λευκό κάνοντας αντίθεση. Το καθιστικό εξοπλίστηκε με έναν άνετο γωνιακό καναπέ και λιτά συμπληρωματικά έπιπλα, ενώ το φωτιστικό της οροφής είναι από τα ΙΚΕΑ. Ο χώρος του καθιστικού διαχωρίζεται από την  κουζίνα με μερικά σκαλοπάτια και μία κατασκευή από λευκή λάκα η οποία εξυπηρετεί με διαφορετικές λειτουργίες και τις δύο πλευρές. Το γαλάζιο κρύσταλλο ανάμεσα στα ντουλάπια χαρίζει μία φρέσκια νότα ενώ ιδιαίτερα πρακτικός είναι ο πάγκος που προεξέχει, γυρνώντας στο χώρο του καθιστικού.


Από τα πρακτικότερα σημεία του μίνι αυτού λοφτ, είναι σίγουρα η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο όπου βρίσκεται ο χώρος ύπνου. Κι όχι φυσικά γιατί σε ανεβάζει επάνω αλλά γιατί κρύβει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τα σκαλοπάτια, δημιουργώντας ένα παζλ από ντουλάπια και συρτάρια. Αντίστοιχη κατασκευή παρατηρούμε και στη σκάλα που βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο και οδηγεί στο τέταρτο επίπεδο που αυτή τη φορά είναι η ταράτσα με θέα τα γειτονικά κτίρια αυτής της γειτονιάς του Μανχάταν. Οι σκάλες, μία κατασκευή που συνδυάζει το μασίφ δρυς σε λούστρο wenge με την άσπρη λάκα και τις ανοξείδωτες ντίζες ως προστατευτικό, κινούνται στο γενικότερο στυλ αυτού του λοφτ. Αξίζει τέλος, να δούμε την κατάσταση στην οποία ήταν το σπίτι πριν την ανακαίνισή του και να συνειδητοποιήσουμε πως αρκούν μικρές αλλαγές για να δείξει ένα χώρος σαν καινούριος.

  

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ