2013-02-08 11:56:03
Φωτογραφία για Πρεμιέρα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αμαλιάδα
Πρεμιέρα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αμαλιάδα, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην περιοχή και να δώσει λύση σε μαθητές οικογενειών που αδυνατούν αυτή τη στιγμή να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούνται για τις φροντιστηριακές ανάγκες των παιδιών τους.

Με απόφαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, ύστερα και από την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών που συναισθάνθηκαν το κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τις ανισότητες που δημιουργούνται μεταξύ των μαθητών, ιδρύθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του προχθές.

Την Δευτέρα, η Οργανωτική Επιτροπή είχε συνάντηση με τους γονείς των μαθητών που έχουν εγγραφεί και συζήτησαν τις λεπτομέρειες και από προχθές ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία του.

Στο Γυμνάσιο

Σε ότι αφορά τους μαθητές Γυμνασίου, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν εγγραφεί συνολικά 62 παιδιά, εκ των οποίων τα 23 είναι μαθητές της Α? Γυμνασίου, τα 23 μαθητές της Β? Γυμνασίου και τα 16 μαθητές της Γ? Γυμνασίου.


Αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί από δύο τμήματα για την Α? και τη Β? τάξη και ένα τμήμα για την Γ? τάξη. Τα μαθήματα που διδάσκονται, είναι: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνικά Κείμενα για όλες τις τάξεις και επιπλέον Φυσική και Χημεία για την Β? και Γ? τάξη.

Τα μαθήματα για τους μαθητές του Γυμνασίου γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

Στο δημοτικό

Τώρα, σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο πρόγραμμα έχουν εγγραφεί 20 μαθητές δημοτικών σχολείων, από όλες τις τάξεις και τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Γλώσσα και Μαθηματικά. Τα μαθήματα γίνονται στο 5ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 5 έως τις 6:30 το απόγευμα.

Παράλληλα, προγραμματίζεται να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε μαθητές Λυκείου και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ευγνωμοσύνη

Τόσο ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Κλειδέρης, όσο και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και εκ των εμπνευστών του Φροντιστηρίου, καθηγήτρια και πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας κα Ιωάννα Παπαδάκη, εξέφρασαν την εκτίμηση και την απέραντη ευγνωμοσύνη τους στους εκπαιδευτικούς που έχουν προσφερθεί ανιδιοτελώς, να εργαστούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, κάνοντας δωρεάν μαθήματα στα παιδιά. «Είναι αξιέπαινοι» δήλωσαν στην εφημερίδα ?Πατρίς? ο κ. Κλειδέρης και η κα Παπαδάκη και παράλληλα απευθύνουν έκκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διορισμένους, τους αδιόριστους αλλά και στους συνταξιούχους, να στελεχώσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά.

xespao.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ