2013-02-08 10:35:03
Φωτογραφία για Μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στην Αυστραλία!
Αναστάτωση στην αθλητική κοινότητα της Αυστραλίας προκαλεί η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής εγκλημάτων η οποία αποκαλύπτει ένα ευρύ κύκλωμα ντόπινγκ στο οποίο εμπλέκονται άνθρωποι των σπορ, αλλά και εγκληματικές οργανώσεις.

«Τα ευρήματα είναι σοκαριστικά και θα προκαλέσουν αηδία στους Αυστραλούς φιλάθλους» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Τζεισον Κλερ.

«Δεν είναι μόνο απάτη, αλλά είναι κάτι χειρότερο. Είναι απάτη με τη βοήθεια εγκληματιών στην οποία μετείχαν πολλοί αθλητές από πολλά σπορ».

Τα στελέχη της επιτροπής αναφέρουν πως οι σχέσεις μεταξύ αθλητών και εγκληματιών, κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους τους πρώτους και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να υποκύψουν και στο «στήσιμο» αγώνων.

«Δεν είναι απλά μια μαύρη μέρα για τον αθλητισμό στην Αυστραλία. Είναι η πιο μαύρη μέρα στον αυστραλιανό αθλητισμό» τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής καταπολέμησης ντόπινγκ (ASADA) Ρίτσαρντ Ινγκς.

Η υπουργός αθλητισμού της Αυστραλίας Κειτ Λάντι προανήγγειλε τη θέσπιση αυστηρότερων νόμων προειδοποιώντας πως θα ανακαλυφθούν όλοι οι ένοχοι. «Αν θέλετε να ντοπαριστείτε και να «κλέψετε», θα σας πιάσουμε. Αν θέλετε να «στήσετε» κάποιο ματς, θα σας πιάσουμε. Όπως βλέπετε και από το πόρισμα της έρευνας είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε και να κυνηγήσουμε όσους ντοπάρονται και κλέβουν» τόνισε.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ