2013-02-08 10:21:12
Φωτογραφία για Εκτός ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι ακραίοι....
ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ - ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ Ισχυρές παρενέργειες προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος η απόφαση να αποπεμφθεί από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής ο Νάσος Θεοδωρίδης, ο οποίος είπε πριν από ημέρες ότι τα Ιμια-Καρντάκ ανήκουν στην Τουρκία.

Η απόφαση προκάλεσε ερωτηματικά και προβληματισμό, καθώς από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύτηκε μεν ως μήνυμα της ηγεσίας υπό τον Αλέξη Τσίπρα να περιορίσει τις ακραίες φωνές, που θεωρείται ότι δίνουν λαβή για επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά συγχρόνως και ως το τέλος της πολύχρωμης πολυφωνίας που τόσο υπερασπίζεται ο επικεφαλής του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, «έτσι έπρεπε να γίνει, δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε μια επιτροπή της Βουλής ένα στέλεχος που οι προσωπικές του, και μάλιστα δημόσια διατυπωμένες, απόψεις απέχουν τόσο πολύ από αυτές του κόμματος».


Η απομάκρυνση του κ. Θεοδωρίδη ήταν, όπως έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των «παραφωνιών». Είχαν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου που αποκάλυψε ότι είναι αναρχικός, του επίσης βουλευτή Χρ. Καραγιαννίδη, ο οποίος είπε με πάθος ότι διαθέτει κι αυτός σπίτι του αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη που πρώτος είχε υποστηρίξει ότι τα υλικά που βρέθηκαν στη βίλα Αμαλία κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Δηλώσεις που προκάλεσαν ιδιαίτερα αρνητική δημοσιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των «νοικοκυραίων», στους οποίους ποντάρει τώρα ο κ. Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση των δικαστικών Αρχών, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι ισχυρισμοί του αρχηγού της Χρυσής Αυγής περί επίθεσης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ενόψει της απεργίας της 20ής Φεβρουαρίου συνιστούν μια ευθεία απειλή ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες και τη δημοκρατία».

Μαρία Νταλιάνη/ΝΕΑ I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ