2013-02-07 20:59:04
Φωτογραφία για «Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του έτους»
Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για... τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας πως σταδιακά επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ωστόσο πως «ακόμη υπάρχουν στοιχεία ότι η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία» και αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών των ομολόγων και στην επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξει μια «κακή» τράπεζα (bad bank) στην οποία θα περιέλθουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Η ανάκαμψη μπορεί να εμφανιστεί σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση προς το τέλος του έτους», σχολίασε ο τεχνοκράτης υπουργός, ενώ συμφώνησε με την εκτίμηση του ΔΝΤ για επιστροφή στην ανάπτυξη -σε ετήσια βάση- κατά 0,6% το 2014.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ