2013-02-07 20:03:03
Φωτογραφία για Έβγαζαν φωτογραφίες τα τάματα με το κινητό πριν… δράσουν – Η ίδια σπείρα με τους Ναούς έκλεβε και εξωλέμβιες μηχανές
Έμπαιναν στις εκκλησίες για να προσκυνήσουν, έβγαζαν με το κινητό τους φωτογραφίες από τις εικόνες, τα τέμπλα και τα τάματα και στη συνέχεια τις προωθούσαν στους συνεργούς τους, οι οποίοι... το βράδυ και αφού πρώτα είχαν καταγράψει όλους τους τυχόν κινδύνους, διέρρητταν τις πόρτες των Ιερών Ναών και αφαιρούσαν ό,τι μπορούσαν από το εσωτερικό τους.

Ο λόγος για τα μέλη της σπείρας των Ρουμάνων η οποία στη κυριολεξία είχε ρημάξει αρκετούς Ιερούς Ναούς της Πάτρας, ενώ είχε βάλει στο στόχαστρο και τις εξωλέμβιες μηχανές, κυρίως στις περιοχές του Μπεγουλακίου, των Προσφυγικών, του Σαραβαλίου και των Ροιτίκων.

Το σημαντικότερο, όμως, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς με τον προιστάμενο της Δημοσίας Ασφάλειας Γιάννη Σταθούλια, είναι πως ο βασικός «εγκέφαλος» και αυτός που δρούσε κατά κύριο λόγο σε όλα τα περιστατικά, είναι ένας Ρουμάνος, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές.


Το Δεκέμβριο του 2011 είχε συλληφθεί και προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών, καθώς προσπαθούσε να βγει από τη χώρα με το αυτοκίνητό του μεταφέροντας στη Ρουμανια έξι εξωλέμβιους κινητήρες, τους οποίους δεν διέθετε χαρτιά για να τους δικαιολογήσει.

Ο συγκεκριμένος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, οι οποίοι θεωρούνται ως «εγκέφαλοι» της σπείρας και που διέπρατταν στο συνολό τους τις κλοπές, αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ τα στοιχεία τους είναι γνωστά και έχουν ταυτοποιηθεί και διασταυρωθεί και με την Πρεσβεία της Ρουμανίας.

Παράλληλα να σημειωθεί πως αναζητείται και μία ακόμη γυναίκα, 20 ετών υπήκοος Ρουμανίας, ενώ χθες συνελήφθησαν ένας 20χρονος και μία 21χρονη ως μέλη της σπείρας, και πριν από λίγο καιρό είχαν πιαστεί στη… φάκα μία 26χρονη και μία 19χρονη από τη Ρουμανία που κυρίως είχαν περιφερειακό ρόλο (τσιλιαδόρου).

Όπως τόνισε ο διοικητής Ασφαλείας Α. Τσαουρδάς «οι δράστες ενεργώντας από κοινού τους τελευταίους τέσσερις μήνες διέπραξαν πέντε κλοπές σε σταθμευμένα σκάφη στη Πάτρα αφαιρώντας τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές και διάφορα άλλα έγγραφα και εξαρτήματα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν δυο κλοπές στο Μπεγουλάκι και από μια στα Ροΐτικα, στο Σαραβάλι και τα Προσφυγικά. Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δυο συλληφθέντων στην Πάτρα βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορα έγγραφα πλεύσης και αλιείας τα οποία ήταν αντικείμενα κλοπής καθώς και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο. Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, προκύπτει ότι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας δραστηριοποιούνταν και ως μέλη στην εγκληματική ομάδα η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Πατρών και είχε διαπράξει δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της πόλης».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ