2013-02-07 16:06:04
Φωτογραφία για Η (νεο)δημοκρατία του «νόμου και της τάξης» και στο …βάθος ΣΥΡΙΖΑ
Γράφει ο Μαγια

Τη …δόξα της μετεμφυλιακής και προχουντικής Δεξιάς εζήλωσε η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ο εναγκαλισμός με ακραίες ιδέες και αντιλήψεις και η πρακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δείχνει πλέον με τον πιο σαφή τρόπο ότι η ΝΔ και οι συνιστώσες της έχουν επιλέξει να ταυτιστούν με το χειρότερο πρόσωπο της Δεξιάς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την ολέθρια αποστολή τους.

Το σκηνικό εκβιασμού, εκφοβισμού και τρομοκράτησης της κοινωνίας συμπληρώνεται από την στρατηγική της έντασης. Παραποιείται και συκοφαντείται κάθε αντίθετη φωνή, ενώ όποιος επιχειρεί να αντισταθεί στην βαρβαρότητα έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική της «μηδενικής ανοχής». Τουτέστιν, της δια πυρός και σιδήρου επιβολής του «νόμου και της τάξης».

Τα παραμορφωμένα πρόσωπα των συλληφθέντων νεαρών δεν εμφανίστηκαν με αυτόν το σοκαριστικό τρόπο τυχαία, ούτε οι επιτάξεις απεργών έχουν γίνει καθεστώς από λάθος. Πρόκειται για επίδειξη δύναμης και απόπειρα ενίσχυσης των πλέον συντηρητικών αντανακλαστικών.


Η κυβερνητική πολιτική είναι πολλαπλώς επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την κοινωνία.

Η Ελλάδα φτωχαίνει, ρημάζει κοινωνικά. «Γδέρνει» ανελέητα τους Έλληνες η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, κατ΄ εντολή των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου. Πατώντας πάνω στα σκυμμένα κεφάλια των πολιτών δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίσταται ο λαός διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι εικόνες ντροπής, που εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας παραπέμπουν στο μακρινό σκοτεινό κατοχικό παρελθόν.

Συνεπώς, το μεγάλο στοίχημα που έχει σήμερα μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ως εν δυνάμει κυβέρνηση, είναι αν θα ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση να αποτελέσει έναν πραγματικό εναλλακτικό πολιτικό φορέα εξουσίας, με ριζοσπαστισμό, αλλά χωρίς ασάφειες, διπλές ερμηνείες και αμετροέπειες στον πολιτικό του λόγο. Εάν θα αναζητήσει υγιείς συμμάχους σε συγγενείς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, επιδιώκοντας τη συγκρότηση ευρείας συμπαράταξης δυνάμεων, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας για τη σωτηρία και ανασυγκρότηση της χώρας. Εάν θα διαμορφωθεί ένα πραγματικά εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, που θα απαντά αξιόπιστα ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα των πολιτών, ενώ δεν θα μετατρέπει τον νέο συνασπισμό εξουσίας σε κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η τεράστια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Να απαλλάξει το λαό από τα φοβικά σύνδρομα και να εμπνεύσει την ελπίδα! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ