2013-02-07 10:55:03
Φωτογραφία για Επαναδιατυπώνεται η τροπολογία για τις απόρρητες πληροφορίες εταιριών του ΤΑΙΠΕΔ
Στην επανακατάθεση της τροπολογίας για το ΤΑΙΠΕΔ με νέα διατύπωση και βελτιώσεις προχωρά η κυβέρνηση, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά την απόσυρση χθες στη Βουλή της αρχικής ρύθμισης που προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η τροπολογία προέβλεπε την παραχώρηση απόρρητων πληροφοριών (ακόμη και των αμυντικών βιομηχανιών) στους υποψήφιους επενδυτές των υπό αποκρατικοποίηση εταιριών του ΤΑΙΠΕΔ. Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να αρθούν νομικά εμπόδια και ρήτρες εμπιστευτικότητας που υπήρχαν στη δημοσιοποίηση συμβάσεων με προμηθευτές, συνεργάτες κ.λπ. των υπό αποκρατικοποίηση εταιριών, όπως του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει στη Βουλή τη σχετική τροπολογία λαμβάνοντας μέριμνα όσον αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες. Με τα δεδομένα αυτά αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση λεπτομερειών των συμβάσεων του ΟΠΑΠ με τους προμηθευτές του.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόσυρση της τροπολογίας, δεν προχώρησε στην κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας, όπως είχε προαναγγείλει. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να νομοθετεί στο γόνατο και σαν τον κλέφτη με τις εντολές της τρόικας.

Την απόσυρση της τροπολογίας και την επανακατάθεσή της με νέα διατύπωση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου, αφού νωρίτερα το είχαν ζητήσει τόσο ο Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) όσο και ο Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ).
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ