2013-02-07 10:11:04
Φωτογραφία για Πάτρα: 1 ευρώ το ποτό! - Εμφύλιος στους επιχειρηματίες στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης!
H είδηση έσκασε σαν βόμβα στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης! 1 ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΟΤΑ!

Τι σημαίνει αυτό? Πως δυο από τα μεγαλύτερα μαγαζιά της Πάτρας πρωτοπορούν και προσκαλούν όλο τον κόσμο να διασκεδάσουν με τιμές ΣΟΚ!

Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με θετικά και αρνητικά σχόλια που εγείρουν σχολιασμό, αν σκεφτεί κανείς πως οι τιμές στα ποτά και στους καφέδες στα περισσότερα μαγαζιά κυμαίνονται σε περίπου ίδια επίπεδα και αυξομειώνονται ανάλογα με τα έξοδα της κάθε επιχείρησης (ενοίκιο, μισθοί υπαλλήλων, άδεια λειτουργίας κλπ).

Πριν όμως ασχοληθούμε με αυτές τις αντιδράσεις να σημειώσουμε πως 1 ευρώ το ποτό, ισχύει για συγκεκριμένες ώρες, συγκεκριμένες ημέρες και κυρίως αφορούν τα λευκά ποτά όπως βότκα, τζιν κλπ.

Ο οποιοσδήποτε θα σκεφτεί ότι επιτέλους η οικονομική κρίση αφύπνισε τους υπεύθυνους στον χώρο της εστίασης, αφού μέχρι πριν ένα χρόνο το ποτό τόσο σε μπαρ όσο και σε club της Πάτρας κόστιζε 7-8 ευρώ.


Τι άλλαξε? Σίγουρα άλλαξε ο τρόπος προβολής και διαφήμισης της κάθε επιχείρησης! Ο πιο ευφυής κερδίζει Για παράδειγμα η είδηση για “το αφεντικό τρελάθηκε¨ και "εξευτελιστική" τιμή του ποτού, έχει ήδη κυκλοφορήσει!

Καλή διαφήμιση θα έλεγε κάποιος και αυτό γιατί η “χασούρα” του επιχειρηματία την στιγμή του Happy Hour ισοδυναμεί με μια διαφήμιση σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Πιο απλά μέσα σε 1 ώρα τα 120 ποτά που θα καταναλωθούν (εάν το κάθε μπουκάλι αξίας 16 ευρώ περίπου δίνει 12 ποτά) ισοδυναμεί με 10 φιάλες δηλαδή 160 ευρώ ή με πιο μεγάλη κατανάλωση δηλαδή 20 φιάλες και 240 ποτά υπάρχει ένα κόστος 320 ευρώ πάντα υποθετικά μιλώντας συν το τσουχτερό ΦΠΑ.

Στην πρώτη περίπτωση 160 ευρώ μείον τα 120 ευρώ που έχουν εισπραχθεί, το κόστος της επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 40 ευρώ και στην δεύτερη στα 80 ευρώ.

Πέραν της διαφήμισης, είναι ένα καλό “lead in” όπως θα λέγαμε στην τηλεόραση για να συνεχίσει η βραδιά στο μαγαζί με κόσμο που αφού ήπιε το πρώτο του ποτό με 1 ευρώ μετά το happy hour θα συνεχίσει κανονικά την διασκέδασή του.

Διάφορες εταιρείες με γνωστά ποτά κάνουν προσφορές γνωριμίας με τους επιχειρηματίες οπότε και η τιμή στον πελάτη πέφτει αισθητά.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στην νύχτα και έχουν χαμηλώσει τις τιμές τους σε σχέση με παλιότερα χρόνια δηλαδή 5 ή 6 ευρώ τα βάζουν με τους συναδέλφους τους.

Από το facebook γνωστού επιχειρηματία: "1euro to poto se gnosta magazia tis polis.Otan to mpoukali kostizei 16 eyrw kai vgainoun 14 pota. Diladi to poto kostizei 1,5 kai to poulame 1 eurw. Ta simperasmata tou ti pinetai dika sas.KALIMERA".

“Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός γιατί δεν γίνεται με 1 ευρώ να υπάρχει ποιότητα και τέτοιες τιμές” υποστηρίζουν κάποιοι οι οποίοι καλούνται συνεχώς να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές δυσπραγίες που κυρίως έχουν δημιουργήσει οι επαναλαμβανόμενοι φόροι που επιβάλει η κυβέρνηση.

Για παράδειγμα και σε αυτήν την περίπτωση στο κάθε μπουκάλι ποτού που βγάζει όπως αναφέραμε και πιο πάνω 12 ποτά, ο επιχειρηματίας χωρίς ΈΞΟΔΑ (που είναι αδιανόητο) μπαίνει “μέσα” 6 ευρώ!

Αυτός ο πόλεμος έχει έναν και μόνο κοινό παρανομαστή τα “θέλω” του κάθε Πατρινού πελάτη! Από εκεί και πέρα ο κάθε αναγνώστης βγάζει και τα συμπεράσματα του...

Πηγή: patrasevents
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ