2013-02-07 09:53:07
Φωτογραφία για Αχαΐα: Στα Καλάβρυτα το πιο ακριβό -μικρό- νοσοκομείο, Το Καραμανδάνειο το φθηνότερο
Το ρεκόρ των υψηλότερων τιμών σε πανελλαδικό επίπεδο, σχεδόν σε όλους τους δείκτες, ανάμεσα στα πρωτοβάθμια νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, κατέχει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, που εμφανίζεται ως το πιο ακριβό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Αντίθετα, το Καραμανδάνειο έχει τους πιο χαμηλές τιμές σε επίπεδο δευτεροβάθμιων νοσοκομείων της χώρας, ενώ το ΠΓΝΠ -σε επίπεδο 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας- έχει το υψηλότερο κόστος φαρμάκου ανά νοσηλευόμενο και ακολουθεί ο «Αγ. Ανδρέας».

Η μέτρηση των τιμών (υψηλότερη-χαμηλότερη) αφορά τις κατηγορίες: Μέση διάρκεια νοσηλείας, ποσοστό κάλυψης, κόστος ανά νοσηλευθέντα, κόστος ανά ημέρα νοσηλείας, κόστος φαρμάκου ανά νοσηλευθέντα, κόστος υγειονομικού υλικού ανά νοσηλευθέντα, κ.ά. Η μέτρηση γίνεται βάσει των στοιχείων που κάθε μήνα στέλνουν στο υπουργείο τα ίδια τα νοσοκομεία.

Η μέτρηση γίνεται μεταξύ νοσοκομείων που ανήκουν στην ίδια κατηγορία (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια), καθώς και ανάλογα με τον αριθμό κλινών και τα πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία καλύπτουν.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ