2013-02-07 05:25:03
Φωτογραφία για Καζάνι που βράζει η Τυνησία
Δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικοί Τυνήσιοι ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους ζητώντας την πτώση της κυβέρνησης, με αφορμή την δολοφονία του Τσόκρι Μπελαΐντ, ηγετικού στελέχους του αντιπολιτευτικού κόμματος "Δημοκρατών Πατριωτών".

Παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία , 8.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την πτώση της κυβέρνησης, και χιλιάδες άλλοι διαδήλωσαν σε πόλεις όπως Μαντία, Μοναστίρ και Σίντι Μπουζίντ, το λίκνο της επανάστασης της Αραβικής άνοιξης το 2010

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τον οργισμένο πλήθος με δακρυγόνα και προειδοποιητικές βολές ενώ οι διαδηλωτές απαντούσαν με πέτρες και στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα, θυμίζοντας έντονα τις ημέρες του 2010 που οδήγησαν στην πτώση του Μπεν Άλι, στις 14 Ιανουαρίου 2011.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Χαμαντί Τζαμπάλι χαρακτήρισε τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ως "πολιτική δολοφονία" και πλήγμα στην επανάσταση της "Αραβικής Άνοιξης" ενω ο πρόεδρος του ισλμαικού κυβερνώντος κόμματος Ενάχντα,Ρατσέντ Γκανούτσι, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση "δεν έχει καμία ανάμειξη" στην αφορά στη δολοφονία του Μπελαΐντ .


Από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ο Τυνήσιος πρόεδρος Μαρζουκί διαμήνυσε ότι η χώρα "θα συνεχίσει να πολεμά τους εχθρούς της επανάστασης" ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε τη δολοφονία "μια εξέχουσας μορφής της αντιπολίτευσης" λέγοντας ότι ανησυχεί για την αύξηση της βίας στην πρώην αποικία της Γαλλίας.

Από την πλευρά της, η κοσμική αντιπολίτευση του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας δήλωσε ότι αποσύρεται από τη Συντακτική Συνέλευση, όπου ήταν επιφορτισμένη με τη σύνταξη ενός συντάγματος -και έκανε έκκληση για γενική απεργία και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ