2013-02-06 23:22:03
Φωτογραφία για Ο Λιλλήκας παρουσίασε μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Mε ολοκληρωμένο σχέδιο άμεσης στήριξης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεσμεύεται ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης ανακοινώνοντας... δέκα μέτρα άμεσης στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ο κ. Λιλλήκας δεσμεύεται, πρώτον, να υλοποιήσει την πρόταση του για έλεγχο των τραπεζικών επιτοκίων και των καταχρηστικών πρακτικών των τραπεζών. Να προχωρήσει με μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας το σχέδιο για πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων και αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών για επιχειρήσεις που λόγω της σημερινής συγκυρίας πλήττονται ιδιαίτερα και έχουν πρόβλημα αποπληρωμής οφειλών.

Τρίτον, συνέχισε, ο κ. Λιλλήκας δεσμεύεται να προχωρήσει με τη δημιουργία Εγγυοδοτικού Οργανισμού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω κονδυλίων από την ΕΕ, να προχωρήσει σε άμεση φοροαπαλλαγή σε όσους ιδιώτες επενδύσουν τα προσωπικά τους κεφάλαια σε τέτοιες επιχειρήσεις που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Πέμπτο, να παρέχει φορολογικά κίνητρα για στήριξη και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως στοχευμένη προσωρινή μείωση του εταιρικού φόρου σε επιχειρήσεις για την εργοδότηση άνεργων νέων.


Έκτο, ο κ. Λιλλήκας δεσμεύεται να άρει όλα τα αντικίνητρα και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που εντοπίστηκαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων στήριξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, να ενισχύσει τα προγράμματα της Αρχής Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και του Κέντρου Παραγωγικότητας για χρηματοδότηση νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Μιχαηλίδης ως όγδοο μέτρο του κ. Λιλλήκα ανέφερε ότι πρέπει να δοθούν χαμηλότοκα δάνεια με ευνοϊκούς όρους για νέους επιχειρηματίες μέσω κρατικού ταμείου, με σημαντικές ευκολίες αποπληρωμής, να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις, εξαγορές, συνεργασίες και τέλος δεσμεύεται να προχωρήσει με το μέτρο για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξαγωγικές δραστηριότητες με στόχο την ενδυνάμωση των προσπαθειών για εξαγωγές των κυπριακών προϊόντων.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ