2013-02-06 16:54:02
Φωτογραφία για Φαβορί για το Παγκόσμιο κωπηλασίας η Θεσσαλονίκη!
Μια από τις πλέον σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας διεκδικεί για το 2014 η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του δήμου Θεσσαλονίκης και κυρίως της πρώην αντιδημάρχου Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρίας Πασχαλίδου κατατέθηκε ο τελικός φάκελος υποψηφιότητας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Η τελική απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση τον Οκτώβριο του 2014 θα ληφθεί κατά τη διάρκεια του Έκτακτου Παγκόσμιου Συνεδρίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη.

Σε δηλώσεις της η νέα πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης) και πρώην αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τη διοργάνωση πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αναπτύξει το άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας
. «Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση οι αθλητές μας είναι αναγκασμένοι να προπονούνται νωρίς το πρωί και πολλές φορές να ματαιώνουν τις προπονήσεις τους λόγω καιρού. Με τη στροφή στην παράκτια κωπηλασία μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο για το άθλημα και όσους ασχολούνται με αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια μέσα στους στόχους του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πόλεων που έχουν ήδη διοργανώσει αυτό το θεσμό (από το 2006 που έκανε τα πρώτα του βήματα), για να υπάρξει συνεργασία και μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος.

Που θα γίνει

Η πιθανή διαδρομή αλλά και ο χώρος που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 –εφόσον η Θεσσαλονίκη κερδίσει το χρίσμα για τη διοργάνωση- είναι η θαλάσσια περιοχή μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, από όπου θα δοθεί η εκκίνηση και η Πλατεία Αριστοτέλους, που θα γίνει ο τερματισμός. Παράλληλα, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, για τις ανάγκες του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις και χώροι του δημαρχιακού μεγάρου.

«Εμείς οι βασικοί διεκδικητές»

Το διήμερο 11-12 Ιανουαρίου βρέθηκε στην πόλη της Μακεδονίας αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA) αποτελούμενη από την Γκουίν Μπάτεν προέδρου της Επιτροπής της FISA «Κωπηλασία για όλους» και Κολίν Ορσμποντ υπεύθυνης διαχείρισης αγώνων της FISA, η οποία συναντήθηκε με μέλη της ΕΚΟΦΝΣ αλλά και του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί για την ελληνική υποψηφιότητα. Σε δηλώσεις του ο ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς ανέφερε ότι «όλα δείχνουν ότι στην Κοπεγχάγη θα είμαστε οι βασικοί διεκδικητές της διοργάνωσης». «Η συνεργασία μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι άψογη και είμαστε αισιόδοξοι ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς ενός νέου αλλά και πολύ ενδιαφέροντος κωπηλατικού αγωνίσματος. Τα χιλιάδες χιλιόμετρα της ελληνικής ακτογραμμής αποτελούν εγγύηση για την ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για μια διοργάνωση που θα προσελκύσει χιλιάδες θεατές αφού θα γίνει στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από την πόλη ενώ θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει και μια ξεχωριστή κατηγορία τουριστών που έχει απόλυτα ανάγκη. Τίποτα όμως δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η συνεργασία του δήμου της πόλης.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ