2013-02-06 15:06:04
Φωτογραφία για Ο Αρβανιτόπουλος διπλωματική «τρίπλα» για το ΤΕΙ στους φορείς της Ηλείας
Ολοκληρωμένη πρόταση για την λειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ στην Ηλεία ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας κ Αρβανιτόπουλος από τους φορείς του... νομού κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν το απόγευμα, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες για παραμονή των υπαρχόντων τμημάτων.

Μία πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί την διάνοιξη διπλωματικής οδού για να ξεφύγει η κυβέρνηση από την αγανάκτηση των Ηλείων πολιτών για την αδικία που για ακόμα μία φορά συντελείται σε βάρος τους, αφού η διαδικασία κατάθεσης, εξέτασης και έγκρισης θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια. Δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Θετικά το βλέπουν οι φορείς

Θετικά είδαν τα αποτελέσματα της συνάντησης οι φορείς με τον κ Αρβανιτόπουλο που δεν δεσμεύθηκε ότι παραμένουν τα τμήματα αλλά να επανεξετάσει το ζήτημα της παραμονής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ Χαράλαμπος Καφύρας σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:


« Υπήρξε μια καταρχήν θετική συνάντηση και αποτέλεσμα, των εκπροσωπών της Ηλείας, με τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», που προέβλεπε Λουκέτο στα Τμήματα των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας και σε αυτήν κατέθεσα αναλυτική και τεκμηριωμένη υπόμνημα- πρόταση.

Η ενωμένη και αποφασιστική στάση της Ηλειας , είχε τα πρώτα αποτελέσματα της, με την διαφαινόμενη υποχώρηση του Υπουργείου και την αποδοχή εκ μέρους του, να επανεξετάσει , τα τμήματα ΜΜΕ και Πληροφορικής του Πύργου και το Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία που συγχωνεύονται, να παραμείνουν στην Ηλεία μαζί με το τμήμα της Μουσειολογίας που αλλάζει θεματική και γίνεται τμήμα «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ», καθώς ότι είναι ανοικτός στην προσθήκη ενός ακόμα τμήματος Φυτικής Παραγωγής που θα μεταφερθεί από άλλη περιοχή στην Ηλεία στο μέλλον.

Σίγουρα παρά τα θετικά της συνάντησης ,το ζητούμενο είναι η παραμονή και η ανάπτυξη του φοιτητικού πληθυσμού σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Πιστεύω ότι η Ηλείοι ενωμένοι, Πύργος και Αμαλιάδα μαζί, χωρις τοπικισμούς, και προσπάθεια μονομερών κερδών, μπορούν να επιτύχουν να μην φύγει καμιά σχολή από την Ηλεία, αλλά αντιθέτως να υπάρξει ανάπτυξη και άλλων τμημάτων καθώς και ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής και αυτόνομου ΤΕΙ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας, και από κοινού να καταθέσουμε πειστικές προτάσεις στην επόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, (όπως μας πρότεινε &ι ο ίδιος ) την επόμενη εβδομάδα.

Μπορούμε να επιτύχουμε αν πορευτούμε, με κοινό και ενωμένο αγώνα, με αποφασιστικές κινητοποιήσεις (που να δείχνουν την αγωνιστική διάθεση των Ηλείων), και με τεκμηριωμένες προτάσεις και σε αυτήν την πορεία θα κριθεί η στάση, η πρόταση, και αγωνιστική προοπτική του καθενός μας.»

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο ο βουλευτής Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννης δήλωσε τα εξής:

«Η διατήρηση τμημάτων ΤΕΙ ή ακόμη και η δημιουργία αυτόμονου ΤΕΙ στην Ηλεία, μετά την πολύ καλή διάθεση που επέδειξε ο κ. Αρβανιτόπουλος για να διορθωθεί η αδικία σε βάρος του τόπου μας, βρίσκεται πλέον στα δικά μας χέρια και εξαρτάται άμεσα από τις προτάσεις που θα καταθέσουμε στη σύσκεψη της επόμενης Δευτέρας.

Οι προτάσεις μας πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να ενισχύουν την προοπτική ένταξης των αποφοίτων στον παραγωγικό ιστό της Ηλείας, δηλαδή στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στη φυτική και ζωική παραγωγή.

Μέσα σε αυτήν την αρνητική συγκυρία διανοίγεται μια προοπτική που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε χωρίς υστεροβουλίες και στενόμυαλους τοπικισμούς».
ileiapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ